turn my world around

och så var det torsdag igen. tiden går så fort, helt sjukt. veckorna bara rullar på utan att man ens tänker på det.
denna veckan har det hänt mycket kul.
- bengan har tagit körkort! grattis till henne!
- jag har över telefon hört caroline klippa sin lugg.
- jag har haft engelska c prov och det var jätteenkelt :D
- jag har spelat lite innebandy.
- frisören har klippt min lugg.
- jag har sett flera ganska så dåliga filmer.
- jag har ätit bullar & druckit saft.
plus kanske lite annat.

ikväll är det inenbandy som gäller. vi möter partille och det blir med all säkerhet säsongens hittills tuffaste match. det gäller bara att kämpa så får vi se hur långt det räcker.

håller på att ta mig igenom en helknasig bok. du sköna nya värld heter den, och är skriven av aldous huxley. den är verkligen jättemärklig. det mesta i boken (kvinnor, män, soffor & rymdraketer) beskrivs som pneumatiskt. i saol står det att pneumatisk betyder "luftfylld" och "tryckluftsdriven". okej att de har uppblåsbara soffor, och att raketerna är tryckluftsdrivna, boken är trots allt inte särskilt verklig (iallafall inte i dessa aspekter). men hur sjutton är en människa pneumatisk?! jag bara undrar. denna bok skall iallafall läsas ut, och sen ska jag skriva en ganska komplicerad recension. kan bli spänannde, då jag knappt förstår hälften av orden i boken. vad sägs om bokanovskifiera, ovarium, matrikulatorerna eller optimumdekantering? jag lär behöva läsa boken minst två gånger för att får ut nåt vettigt av den. känns det som.
men trots att den är grymt skum och konstig på alla sätt så fastnar man. den finns liksom flera olika infallsvinklar till historien och en del är inte fullt så komplicerade, vetenskapliga och allmänt svåra att förstå. nej en del är riktigt riktigt intressanta, och när huxley skrev denna roman om framtiden 1932 så anade han nog inte att en del av de fenomen han beskriver faktiskt skulle finnas på riktigt.  

nbu ska jag äta pasta och ladda för match!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback