things we lost in the fire

heter en fin, ganska sorglig film regisserad av susanne bier, som vi såg på filmfestivalen idag. vet inte hur många gånger mina ögon blev tårfyllda.

filmen handlar om audrey, spelad av halle berry, vars man blir dödad när han försöker rädda en kvinna som blir misshandlad av sin man på gatan. audrey har dock svårt att riktigt ta in att hennes make verkligen är död. vid begravningen börjar audrey prata med sin mans gamle barndomsvän jerry, som idag är sönderknarkad. jerry spelas av benicio del toro, på ett grymt trovärdigt sätt. audreys döde man gav dock aldrig upp hoppet om sin väns tillfrisknande från drogerna, och audrey bestämmer sig för att ta emot jerry i sitt hem. jerry fyller tomrummet efter maken både för audrey, och för hennes två barn, harper och dory.
i filmen får man följa audreys väg genom sorgen och jerrys kamp mot drogerna.

sjukt bra film som verkligen berörde!

the songs that we sing, do they mean anything?

för en gångs skull har min syster tipsat mig om en fin låt som jag faktiskt tycker riktigt mycket om.
lyssna på bubbly med colbie caillat
här.
man blir glad av den och det behövs ibland :)

image98

you're the miles left to go

filosofi. något jag funderar på en del, då jag har prov nästa vecka.
idag kom vi in på en intressant (?) diskussion gällande huruvida vår världsbild stämmer eller ej. en av våra teorier för hur det skulle kunna lägga till var följande:
jorden är ett litet rött äpple som hänger i ett enormt äppleträd. när äpplet börjar bli lite halvt övermoget och faller till marken, då går jorden under.
sofia utvecklade teorin ytterliggare:
vi är maskarna som bor i äpplet.
nej. man blir hjärntvättad av alla filosofernas sanningar och lögner.

om ett träd faller och ingen är där och ser trädet falla, faller då trädet?

en annan grej jag lägger mycket av mina tankar på just nu är jobb. jag behöver ett jobb. omgående. men det känns som att jag är ute lite sent. nu börjar man söka sommarjobb ju. men iallafall ska jag skriva lite cv, inte för att jag har så mycket att skriva där vad gäller arbetslivserfarenheter, men jag får väll lägga desto mer krut på ett litet personligt brev istälelt. iallafall. om någon har ett trevligt jobb liggandes kan ni ju hojta!

indien

jag vet att jag har varit värdelös på att uppdatera. men här kommer lite bilder från vår fantastiska resa.

image92image95image91image96image90image97image89 
image93image94