grammisgalan 2009

nu har jag varit inne och röstat på mina favoriter. kategorin årets manliga artist var lätt den starkaste enligt mig, men inte helt otippat blev timbuktu min vinnare. med medtävlande som tingsek, kleerup, håkan hellström, juvelen, timo räisinen och markus krunegård var det ändå en väligt jämn kamp om min röst.

kategorin årets låt däremot var det inte all samma klass på (enligt mig) alldeles för mycket idolmusik. en kategori där både amanda jensen, e.m.d och agnes är nominerade känns inte riktigt seriös tyvärr. när det även finns med namn som brolle och charlotte perelli.. ja, då är det svårt att hitta både en etta, en tvåa och en trea. 

kategorierna årets klassiska, årets barnskiva och årets hårdrock hoppade jag rätt och slätt över. ser ingen mening med att rösta när jag inte ens vet vad jag röstar på.

mitt val av årets liveakt bottnar framförallt i att det är den enda av de nominerade som jag faktiskt sett live i år, men även att den spelningen var en av de finaste jag sett. egentligen inte kanske, men jag grät. och det säger kanske allt.

iallafall. det känns lite som att jag gjort en insats. haha. löjligt men sant. 
nej, men helt ärligt var det kul att rösta. dessutom kan man lyssna på ed nominerade artisternas senaste album. så klicka dig vidare till
grammisgalans hemsida du också. det är värt det!

så. vinnarna är.. om jag får bestämma..
årets album: leaving on mayday, anna ternheim
årets grupp: kent
årets nykomling: markus krunegård
årets folkmusik/visa: hellsongs
årets dans/hip hop/soul: looptroop rockers
årets låt: måndagsbarn, veronica maggio
årets manliga artist: timbuktu
årets kvinnliga artist: anna ternheim
årets liveakt: håkan hellström


osmart klimat

det regnar en massa ute. det kanske inte gör så himla mycket egentligen eftersom det är ganska exakt mitt i natten och då behöver man ju inte direkt gå ut, alltså slipper man bli lidande. men ändå. det regnar. jag kan inte sova & det regnar. denna årstiden alltså. jag som var så glad när det var lite frost på mornarna. tji fick jag. jävla regn alltså. sveriges klimat har verkligen spårat ur. det skall vara sol på sommaren och snö på vintern. däreimellan skall det vara klart. det kan till och med få regna lite, bara inte exakt allting blir grått. för så är det verkligen. till och med gräset och träden och typ allt annat också är grått. jag kan ju iallafall lova att grått inte är min favoritfärg.
tur att jag är ledig imorgon, eller idag om man skall vara petig. planerar att sova jättelänge nämligen.
sen är det helg också. extra härligt när man har ett jobb som innebär att man aldrig kan jobba helg. jobb inom barnomsorgen alltså. sjukt underskattat.
god natt.

how i grow old

jag tror att det finns någonting som heter 20-års-kris, och att jag är på god väg in i en sådan. det är fan illa när man är 19 år och känner sig gammal. när man känner att tid är en av de få saker man har ont om. herregud.


nu skall jag träna lite innebandy. har hört att man håller sig ung längre om man rör på sig nämligen. japp.


tänk dig ett liv där du lever ännu mer

en bild säger mer än tusen ord. förra veckan såg jag timbuktu & damn! i oslo. ett ord är fantastiskt. ett annat är grymt. skulle kunna fortsätta med minst 998 ord till.
 men jag väljer en bild istället. 

 

i'm off solid grounds for you

jag är hemma och det är underbart. även om jag haft det helt fantastiskt i oslo.
är sanslöst trött dessutom. och mitt huvud kryllar av konstiga tankar och ord och andra odefinerbara ting. så jag lyssnar på fina bitar att sova och tänka till. något gammalt och beprövat från anna ternheim tillexempel. 

today must have been one of the strangest days
i found a place where i could stay
and people say that it will kill me,
but they don't understand
people never do, but it makes sense to me
to be senseless to change my plans for you


 

ganska tråkigt inlägg säkert

igår gick jag vilse i oslo. när jag väl hittade rätt insåg jag att jag irrat runt ungefär 50-100 meter från karl johan på olika knasiga tvägator i typ en timme. nödvändigt. men jag fördrev lite tid iallafall, och fick mig en riktigt lång promenad på köpet. ja, det var väl det jag gjorde mest igår. promenerade.. sjukt skönt. tiden går så långsamt här, det är helt otroligt. skönt att vara här på det viset att jag verkligen känner mig avslappnad.
sedan träffade jag en vad skall man kalla det.. typ bekant.. det var trevligt det med. förövrigt verkar det krylla av trevliga svenskar här i oslo. varför är inte exakt alla svenskar trevliga i sverige? (även om det såklart är många som är det)
igår kväll hade vi en mysig hemmakväll med middag, fruktsallad och kladdkaka. och en massa prat. sjukt trevligt!
idag skall vi nog gå på någon utställning och sen kanske promenera lite till. sedan ikväll blir det fest med lite annat folk, blir nog trevligt hoppas jag. får se hur denna lördag artar sig helt enkelt.
stannar iallafall tills imorgon. känns lika bra att försöka träffa alla oslobor man känner när man väl är här.

hej & tack för kaffet, jag är glad att vara här

efter över ett dygn i denna nordiska huvudstad är jag nöjd. minst sagt.

1. timbuktu var helt fantastiskt bra
2. jag bor hemma hos 4 sjukt sköna tjejer
3. i deras jättefina lägenhet
4. vi promenerar och fikar och åker trikk och har det allmänt härligt
5. det känns som semester, och det behöver man ibland

nu ligger de andra och sover, eftersom de skall upp och jobba lite tidigt imorgon. själv sitter jag uppe och bara njuter av att vara här och ta det riktigt lugnt. imorgon skall jag fördriva dagen med att strosa på oslos gator (där det förövrigt finns jättemycket fina hus och inte alls så många lyftkranar som sist jag var här), försöka få kontakt med lite andra vänner som flytt sverige, och om det går riktigt väl, köpa mig en alldeles egen lusekofta.

ja, som ni hör leker livet här i oslo och jag kan lugnt & ärligt säga att jag är sjukt sugen på att bosätta mig här någon gång i mitt liv. mycket sköna människor och sjukt härlig stämning.

tack & hej


oslo

om sisådär en och en halvtimme går min buss från nils ericssons terminalen. bussen som skall ta mig till vårt kära grannland norges huvudstad. där skall jag besöka lite vänner, men framförallt, se timbuktu & damn!. tror att det kommer bli riktigt bra faktiskt. hoppas det. tog just ett beslut att inte ta med mig min nya älskling (läs: kamera), då jag inte riktigt fixat ihop den än känns det lite onödigt på något vis. fel val eller rätt val? egentligenf el val tror jag, men nu tog jag det beslutet iallafall. 

så. oslo. det är en ganska märklig stad ändå. en stad som jag förknippar med lyftkranar och varma sommardagar, det senare efter mitt besök där i juli. sist jag var där fick jag många knasiga känslor. det kändes inte direkt som att man var i en nordisk huvudstad, snarare en stad i sydeuropa (vilket dock kan ha berott på att det var typ 30 grader när vi var där). fast samtidigt känns det som att man är i en svensk stad. ja, alla vet ju att det bor många svenskar i oslo, men det känns snarare som en svensk stad med lite norrmän i än tvärt om. sen finns det en park också, som börjar på v.. får googla namnet. där är det hundratals statyer på nakna människor.
och sen är allting är stängt på söndagar. typ. inte seven eleven kanske men allt annat. och mataffärerna stänger klockan 6 på lördagar (efter mitt besök började jag alltså uppskatta sveriges ofta generösa öppettider). jaa, som sagt. norge är en märklig stad. eller förlåt. oslo är en märklig stad, menar jag såklart.

nu åker jag iallafall dit och det känns himla bra men lite knasigt ändå.
det är ju ändå mitt hemland liksom, haha.


vigelandparken heter platsen man skall gå till om man vill se nakna
människor i sten eller nåt sånt material.

inför min morgondag

nu måste jag verkligen packa ihop mig. klockan är liksom nio, jag är dödstrött och har inte ens börjat. det jobbiga är att en massa saker jag vill ha med mig ligger i tvätten. man tar inte saker som ligger i tvätten, hur osmutsiga de än är, man gör bara inte det. klockan är snart nio och om 12 timmar måste jag ha lämnat huset. och jag har tusen saker att göra fram tills dess. kul. eller säkert femton iallafall.
nu hörde jag glassbilen utanför. det är vinter ju! och kallt och mörkt och sent och vem sjutton köper glass såhär dags?

imorgon är det timbuktu på rockefeller och jag ser fram emot det sanslöst mycket. sen ser jag såklart fram emot att träffa mina norksa vänner också. såklart.

people they try to be clever

försöker ladda min ipod med lite ny musik. det är svårt. det får plats 4 gig på min gröna fina vän och det är alldeles för lite. men jag gilalr den ändå. fick den av mina föräldrar när jag slutade högstadiet. och den står sig än. även om jag inte hade tackat nej till typ.. 10 gig till kanske?

annars ahr jag haft en spenderardag med caroline idag. vi kan nog vara överens om att jag spenderade mest. jag är totalt pank nu. och imorgon åker jag till oslo. förstår inte riktigt hur jag skall få det att gå ihop. men, men.. det får lösa sig. jag gjorde nämligen ett köpt idag som jag är utomordentlgit nöjd med. min nya kärlek typ.


min vän malin

det har kommit till min kännedom att en vän till mig vid namn malin läser min blogg. trevligt tycker jag!
det jag egentligen ville säga är att malin är en himla fin människa och hon var en av de personer som verkligen gjorde min kväll rolig & bra & lyckad igår. så tack malin! 
(och tack alla andra också för den delen)


berättelsen om en onsdag på brew house

skall erkänna att jag var lite tveksam innan konserten i onsdags. var besivken på tiger lous senaste album, och var ganska säker på att inte får höra en endaste gammal låt. min känsla var helt enkelt att spelningen skulle bli en ganska stor besvikelse.
tänk så fel man kan ha.

det började med förbandet,
lowood. sjukt duktiga tjejer verkligen. riktigt bra. redan här började jag känna mig mer hoppfull. minss att jag täntke någonting i stil med "jaja, om tiger lou är dåliga så var iallafall förbandet riktigt bra". sen entrade rasmus kellerman och gänget scenen. de spelade hela skivan, från början till slut, och helt plötsligt insåg jag hur bra den faktiskt var. att de sedan pratade om anna gjorde ju hela kvällen mer minnesvärd. inte nog med att a partial print verkligen växte i mina ögon (och öron för den delen), de körde fem extranummer!! det jag inte vågade hopaps på inträffade. så bra! här blev spelningen verkligen riktigt riktigt bra, och publiken var med på ett helt annat sätt. avslutningen med the war between us var helt fantastisk.
jag ångrar inte en sekund att jag gick. tiger lou gav mig verkligen en väldigt fin kväll.


hey rainy day

regnet öser ner och snart skall jag åka och jobba. dethär vädret gör mig fasligt trött.
när jag kommer hem planerar jag ett litet inlägg om tiger lou-spelningen i onsdags, som verkligen överträffade mina förväntningar. kanske dyker det upp en liten bild också. så då vet ni vad ni har att se fram emot. ha ha ha.
jobb var det! men först skall jag ta på mig regnbyxorna (ja, på riktigt) och promenera till carro & därefter till bussen. jag älskar regn när det är sol (till en viss gräns såklart), men jag hatar, verkligen hatar, regn när det är grått.


follow the ashes into the unknown

har lyssnat lite mer på a partial print nu inför kvällens spelning. och jag tycker att an atlas of those our own känns som det absolut bästa spåret. det utmärker sig liksom lite. sen är crushed by a crowd fin med.
överlag har jag nog kommit på att det är en fin platta. lite långtråkig och monotom bara. men annars gillar jag det verkligen. soundet & så. är fortfarande besviken dock, hade förväntat mig stordåd.

och jag har tappat hoppet när det gäller att får höra mina gamla tiger lou-favoriter ikväll efter att ha läst följande på tigerlou.net:

"What some of you don't know however, is that we will perform A Partial Print as a whole. Track by track. Start to finish. We do this because the album is one piece of music, divided into different parts. Who are we to dismantle them?"

synd är ordet.

välkommen hem franske vän!

ganska snart skall vi hämta carro på landvetter. har vart lite tomt utan henne skall jag erkänna. tråkigt att promenera i regnet ensam till exempel.

förresten funderar jag på att gå på timbuktu & damn! på trädgårn på lördag. som en liten förfest till deras gig i oslo nästa vecka. haha. så bra är skivan om ni frågar mig. någon som vill följa med?

so demure

jag är lite besviken på tiger lous nya, a partial print. kanske är det en slump att partial kan betyda ofullständig. ryktet säger att de bara skall spela låtar från den plattan på brew house imorgon, men jag hoppas innerligt att det inte blir så.

känns det som att jag håller på att bränna ut mig, haha. skämt å sido, jag är sanslöst trött. och nu skall jag jobba varje dag hela veckan. och min hand gör himla ont. gnällig är jag också när jag tänker efter.  jag skyller det på vädret.

fast egentligen är jag förbannad för att bussen körde förbi mig idag efter jobbet. det ösregnade och jag var dyblöt när jag kom fram till ytterby station. dagens hatobjekt får bli vässttrafik. känns som att jag inte är den första i världshistorien att känna så.

det går bra nu

mitt liv är spännande just nu faktiskt. förutom att jag har jätteont i handen så går det mesta väldigt bra. jag har ganska ofta jobb & jag trivs bra. dessutom har jag en hel del trevligheter framför mig. diverse konserter, resor, kurser och säkert en massa annat som räknas som positiva händelser i min i övrigt regngrå vardag.
pratade med min numera tyska vän andrea i en och en halv timme idag. vi kom fram till mycket bra saker. och jag håller på att anmäla mig till kinsesiskakursen jag var inne på för ett tag sen. jag tänkte att varför inte liksom och det är ju inte helt illa att kunna slänga sig med lite kinesiska då & då. särskilt inte då ett besök i kina är någonting jag planerar inom en ganska snar framtid.
det var väl lite av allt bra antar jag.

annars då? jodå. jag spelar nintendo wii som min mamma fick i 51-års-present idag. en del har då barnasinnet kvar :)
grattis mamma!

och jag förstår inte alls varför jag bloggar ibland. för det mesta helt ärligt. men det är väl kul antar jag.

klockan är snart tio och i mitt nya liv där det går bra innebär det allt som oftast att det är läggdags.


sy tre stygn

min lördag blev verkligen jättebra. sushin var god & sällskapet var fantastiskt. kvällen slutade dock på akuten på kungälvs sjukhus. tre stygn i min hand senare mår jag bra, men det gör ont. jag fick en glasskärva i handen och det blev djupt & ville inte sluta blöda. tog dock ungefär en timme från att det hände, tills att jag kom ut från sjukhuset, omplåstrad och glad. hade lite tur i oturen ändå. knäppt avslut på en bra helg dock. tur att man har fina & snälla vänner som vill köra & sitta och vänta på en. tack!

annars tjuvlyssnar jag lite på anna ternheims nya platta leaving on a mayday, och det låter lovande. lyssna på en fin akustisk version av what have i done här nedan du också.


sushi saturday

jag tror & hoppas att min lördagkväll kommer att bli riktigt fin. sitter i detta nu och bränner en riktigt härlig skiva att ta med mig till min vän bobban där det skall lagas sushi & has allmänt trevligt. sedan bär det vidare gud vet var.
så ikväll blir det alltså god mat, god dryck, gott sällskap & mycket fest. förmodligen allt som krävs för att ha en riktigt bra lördag!


fredag

har lyssnat på musik verkligen hela dagen. fantastiskt. men det finns ju som bekant få saker som går upp emot riktigt fin musik, och än mindre mot en riktigt fin spelning, vilket jag laddar en del inför.
nu skall jag äta lite god mat, sen skall jag åka iväg & mysa med mina vänner hela kvällen. ha en fin fredag allihop!

timbuktu & damn!

godmorgon kamrater.
ja, ni kan ju gissa vad jag sysslar med. har sysslat med hela dagen. hittills. och dagen har inte gått långt. lär fortsätta med lyssningen i många timmar till. alltså det är bra. riktigt bra. skall ge er ett lite utförligare inlägg när jag lyssnat på plattan minst 7 gånger. men som sagt, det är bra. sanslöst bra.
nästan så att jag funderar på att besöka både trädgårn & rockefeller. får se hur det artar sig.

tack för kaffet

hela timbuktus nya album en high 5 & 1 falafel ligger uppe på myspace. fantastiskt.  (jag lyssnar inte på beatles längre)
har bara hunnit med en lyssning men det är bra. riktigt bra.
lyssna framförallt på säg inte nää säg jää och låten som betitlat albumet. 
eller förresten. lyssna framförallt på alltihopa. gör det bara!

visst är det svårt att andas ibland
visst är det mer grönt på andra sidan

& damn! har också släppt nytt. det kan bara sluta bra. imorgon är jag ledig & fy vad jag skall lyssna på allt om och om igen!

beatles



idag lyssnar jag på beatles. fyra stiliga män som gör ganska bra musik om du inte visste. lyssna du med! sen går det en film med dem precis just nu också. hjälp. ganska dålig film , men man kan se den bara för musikens skull.

compact disc

har jag träningsvärk? svar ja.
dock kan jag gå. vilket känns ganska lovande faktiskt. cykelturen jag har framför mig känns dock inte lika lovande.  men det är väl bara att trampa på & tänka på den mening som vår idrottslärare sa till oss i högstadiet. smärta är bara en känsla. hon var hatad efter det, men i ärlighetens namn hade hon ganska rätt. ialalfall när det gäller en sådan typ av smärta som träningsvärk.
har lyckats hitta två nya tigerloulåtar på youtube också. verkar lovande faktiskt.
imorgon skall jag shoppa cdskivor för första gågen på säkert 8 år. att ha en massa låtar på datorn kan aldrig slå att hålla en nya fin skiva i sin hand. det är liksom inte samma känsla alls.
och ja. jason diakité kan ju vara sveriges charmigaste man. ni ser ju!

 

high 5

jag har fortfarande sanslös träningvärk & snart skall jag iväg och köra body combat. kan bara sluta illa. tveksamt om jag kommer kunna resa mig från sängen imorgon, än mindre kunna cykla till jobbet.
annars fick timbuktus nya skiva kanonkritik i gp, alltså vill jag ha den nu nu nu ännu mer än vad jag ville innan. snart åker jag nämligen till oslo & då skall jag besöka hans spelning. tror det kommer bli riktigt grymt.

och obama vann, om någon nu missat det. grattis till honom & bra val usa! hoppas han inte får storhetsvansinne bara. verkar ju vara någonting som dyker upp hos de flesta gubbar som blir presidenter i de där staterna.
oavsett, han verkar hästlängder bättre än både bush och mccain, det är ett som är säkert.

nej. nu skall jag förstöra min redan sargade kropp med lite träning.

en bank utan pengar. ni hör ju själva. idioti.

detta är ett hatinlägg. mot gamla människor. eller, egentligen framförallt mot en gammal man. men ändå. jag älskar att generalisera.
först vill jag säga att dethär inlägget (som jag även funderar att finslipa lite och skicka in till alla äldre människor i denna kommuns klagomur, insändarsidan i kungälvsposten) känns jävligt befogat med tanke på att alla gamla alltid säger att ungdomar är dumma i huvudet. typ. tänk er liksom albert 65 som skakar på huvudet och säger något i stil med dagens ungdom, och suckar lite besviket. idag tänker vi tvärt om, vi tänker dagens ålderdom, och vi suckar jävligt högljutt och använder detdär uttrycket som någon för mig okänd politiker myntade när han refererade till 40-talisterna  som samhällets köttberg, eller något i den stilen.

så. nu vill jag att ni tänker er in i följande scenario:
ni är en flicka, ganska lite och klen (allt är ju relativt) i era bästa år (läs: 19 ungefär) som precis kommit ut från banken. på banken har de, tro't eller ej, inga pengar (!!), och du och din vän (även denne en människa i sin bästa år) är lite irriterade över köttmänniskorna i samhället, och framförallt, över en bank där det inte finns några pengar. vad är banker till för liksom? det är dessutom en köttkvinna som trängt sig före er i kön, för hennes "lilla ärende" skulle gå så mycket snabbare än ert. typiskt köttberget i samhället.
iallafall. precis när du kommer ut från banken kommer en köttklump i sina sämsta år (läs: ganska lång & bred man, 55+) springandes mot er. din vän näst intill lyckas väja, men du, som kollar ner i marken och inte är helt uppmärksam ser inte mannen. han ser dock dig och när ni krockar smäller han till dig över armen med all sin kraft. det är ett under att din axel inte hoppar ur led, tro mig. tänk dig liksom en bulldozer som mejar ner en liten trehjuling. du tänker att oj, jag såg inte honom och han såg inte mig. bådas fel alltså. men köttklumpen tänker annorlunda. han skriker med en barsk stämma till dig, hallå där, du får faktiskt ta och se dig för!!

så, käre man, om du läser dethär. jag må vara ironsik ibland men jag undrar verkligen på riktigt.
om det nu bara var mitt fel, vilket det måste varit eftersom du blev så himlans arg, och du såg mig. varför väjde du inte då? varför?
jag tror mig ha svaret. du är en bitter människa. och ja, du är ett lysande exempel på vad som hänt med dagens åldringar. som ständigt klagar på ungdomen men egentligen inte är så jävla mycket bättre själva.

så, summa sumarum, äldre kan vara minst lika ohövliga, dumma i huvudet och bitchiga som yngre. men de tror sig ha någon märklig rätt till de bara för att de är just äldre. jag säger inte att jag är perfekt, verkligen inte, jag är bara irriterad.
det finns ett utryck som lyder som följer: man skall inte kasta sten i glashus, och det tycker jag att alla bittra mäniskor i samhället verkligen skall ta till sig. tänk efter lite först, du kanske inte är så fulländad själv?

för jag erkänner. jag såg mig inte för. och det var mitt fel. delvis. för mannen i fråga såg sig inte för han heller. hade han gjort det hade vi inte krockat. (dessutom var det jag som fick ta smällen, så förstår fortfarande inte riktigt hans ilska) jag var väldigt nära att be om ursäkt. men det gjorde jag inte. med all rätt om ni frågar mig.

dagens roliga

kanske inte låter så himla roligt när det återberättas. men jag gör det ändå.
min kära vän carro som ofta är en del av mina roliga dagar kollar stressat på mig och säger följande:
 - när är påsk..?
   innan jul? efter jul?

jag skrattar lite och hon ser lite mer stressad ut. ungefär som att det är någon förberedelse inför denna påsk som hon glömt av och nu måste ta tag i.
 - just det. det är i april.

carro ser lättad ut och jag asgarvar.


tack caroline, du gjorde min dag. haha. och som du skrev på lappen. du är bäst.


gå och klipp dig

idag har frisören klippt av mig allt mitt hår. eller inte riktigt allt kanske om jag skall vara ärlig, men det är väldans kort. annars har jag haft en god dag med min vän caroline & vi har kommit fram till att det går bra nu, det gör det verkligen. våra helger är fantastiska & vi är tillfreds med livet. kanske lite för tillfreds.
ikväll är det match och det kommer gå käpprätt åt skogen för min del eftersom jag inte tränat på mer än en månad ungefär. kan ju bli underhållande. hoppas publiken (om det är någon, haha) blundar när jag är på plan. gärna motspelare och medspelare också för den delen.

annars har jag en liten ny favorit som kallas brämhults fruktdryck. helt fantastiskt. om jag existerade för att göra reklam så skulle jag säga något i stil med att den finns i många spännande smaker och du måste testa.  juicen är också fantastisk. men nu är det inte därför jag existerar. god är den iallafall. lite för god faktiskt. och lite för dyr med för den delen. men man måste unna sig ibland :)


18 karat gold

jag har haft en riktigt riktigt bra helg innehållandes mycket skratt, dans, musik & framförallt en himla massa fina vänner.
idag är jag helt sanslöst trött, men det är det värt. alla gånger.
jag har ont i nacken också. så går det när man är 161 centimeter lång, går på konsert och desperat försöker få en skymt av scenen.