ojoj nu är det nästan nära 6 h 52 min

hjärtat slår av nervositiet. skall försöka sova lite. är tveksam till om jag komemr lyckas. allt är packat och klart, och jag vet att jag har med mig alldeles för mycket. men att at bort några linnen gör knappast någon skillnad så det får vara.
en bra sak är att jag mår bättre idag. min förkylning börjar släppa. skönt. så nu hoppas jag på att öronen inte slår lock när vi landar som de gjorde sist. nu hoppas jag på en fin semester i indien. och jag hoppas på en bra start på det nya året. och jag är fruktansvärt nervös. jag blir alltid det när jag ska resa. jag älskar att resa.
gott nytt år!! tredje gången gillt! :)
puss&hej leverpastej

8 h 41 min

mindre än nio timmar kvar. och jag är så nervös att jag inte vet vart jag skall ta vägen. så jag skriver lite på min blogg.
caroline & emmie var här alldeles nyss och sa hej och sen pratade vi lite och sen sa dom hejdå, och jag sa hejdå och det kändes som att vi inte skulle ses på flera månader och jag blev nästan lite tårögd. dom två är de bästa vännerna man kan ha.
nu är det inte långt kvar. det känns helt sjukt. avlägset. konstigt. udnerbart. och jag är nästan rädd. och det är en knepig känsla för jag tycker att det ska bli helt fantastiskt att åka iväg.
och jag har fortfarande inte packat klart. eller egentligen kanske jag har det, men jag måste plocka ut lite för har som vanligt alldeles för mycket med mig. jag är nervös. och jag lär blogga minst en gång till innan jag åker. minst. ni får ursäkta.

lyssna på nån härlig musik typ lite reggae och få lite sommarfeeling.
gott nytt år. för andra gången.

10 h 35 min

mindre än elva timmar kvar. ville bara säga det. elva timmar. jag är rädd. jag längtar. jag kommer inte kunna sova inatt. jag har inte packat färdigt. jag har verkligen resfeber. det är på riktigt. kan inte förstå det. men det ska bli underbart & jag kommer sakna alla här hemma jättemycket. ha det underbart & gott nytt år!

i know it's stupid

idag har jag mest bara slappat, ätit alladin-choklad och förberett mig mentalt, fysiskt och på lite andra plan för resan. resan till indien som jag längtat efter så länge och som nu är inom räckhåll. om 34 timmar lyfter planet och vi är påväg.
har andlat massa grejer på apoteket, typ myggstoft och allergitabletter och öronproppar och näsdropapr och tusen saker till. och sen gjorde jag mitt fynd. som förberedelse inför indien gick jag in på lindex och prutade (!) på ett par hotpants. jag fick igenom min vilja!! vad jag först var beredd att betala 150kr för betalade jag i slutänden 59.50 för att få med mig hem. Skall erkänna att jag dock hade diverse nedsättningar och reor på min sida, men iallafall 20 kronor av prissänkningen var min förtjänst!
och så har jag försökt packa och plugga lite om vart annat. religionsarbetet är jag snart klar med men packningen går väl sådär.. för att inte säga dåligt. jag är sämst i världen på att packa! tar alltid med mer än vad jag använder, men denna gången är jag verkligen medveten om det. vi ska vara borta i femton dagar och på min säng har jag lagt fram över 20 linnen, 5 shorts, 3 kjolar och 4 klänningar. jag är medveten om hur pinsamt mycket det är. det finns ju trots allt möjlighet att tvätta i indien. så nu måste jag få lite fason på saker och ting och börja välja vad jag ska ha med mig. men det är så svårt. så svpårt. så svårt. och jag har inga bra skor. blir till att gå i badtofflor i två veckor.
jag har resfeber. så att det skriker om det. är fruktansvärt nervös. nästan rädd. men oj vad jag läntar.

koop - come to me

Strålande Jul!

Just hemkommen från firandet av högtiden vi nog alla längtade mest efter när vi var i sju-års-åldern, julen. Ju äldre man blir, desto mindre charmigt blir det på något vis. Men denna julen har faktiskt varit riktigt underbar.

Vi åkte till Småland, Braås närmare bestämt, dan före dopparedan. I Braås bor min mormor, min morfar och min moster. På ankomstdagen åt vi alldeles lagom mycket godis, jag blev inte ens riktigt mätt (skönt), läste böcker, spelade kort och löste korsord. Allt som hör besöken i Braås till.
På julaftonsmorgon vaknade jag först. Jag vaknar nästan alltid först när vi är här, har ingen aning om varför. Gick upp, åt frukost med mormor och morfar, och när det började närma sig julmats-dax var jag hungrig (!). Jag har ingen direkt favorit på julbordet, men det är en hel del jag inte skulle vilja vara utan. Köttbullar, revbensspjäll, skinka med lite senap, vörtbröd, risgrynsgröt, ris a la Malta, färsk ananas, mormors hemgjorda julgodis med fikon & marsipan, äggost och glögg. Dett enda jag saknade denna julen var äggosten vi äter när vi firar jul på Hälsö (min farmor gör världens godaste).
Efter maten fortsatte dagen med kalle och hans vänner, julklappsutdelning, fika med mormors hemgjorda kakor (vad gäller kakor är mormor världsbäst) och sedan kom en av julaftons höjdpunkter: julklappsleken. Ni har säkert gjort denna paketlek någongång. Allt som behövs är en tärning, ett antal paket, och några giriga släktingar som vill snuva dig på din favorit. I år gick jag tomhänt från leken, men vad gjorde det, vi hade ju så roligt!

Sedan fortsatte kvällen i lagom takt. Jag läste ut en av Stinas julklappsböcker, och vi spelade poängpoker. Även detta är ett återkommande fenomen under julfirandet i Småland. Och jag förlorar. Varje gång.

Juldagen är vigd åt lutfisk, och för oss som inte har det som favorit kan alltid något annat bjudas. Även efterrätten är förbestämd: Ris a la Malta. Gott. Mättande. Gott.

Sedan sätter sig alla i varsin fåtölj, kollar tv-bilagan, och försöker smälta lite av maten man satt i sig. Inom en timme därefter har mer eller mindre alla närvarande tagit minst en bit i godisskålarna och chokladkartongen. Senare på kvällen blir det eventuellt lite mer poängpoker, och min julfavorit skärs i bitar: Ananasen.

Julafton gick snabbare än någonsin, eller egentligen inte men jag hittade ett lugn i den eviga väntan. Denna julen har varit riktigt, riktigt trevlig. Lagom med mat. Lagom med klappar. Lagom med godis. Lagom med skratt. Lagom med poängpoker.

Hoppas nästa jul blir minst lika bra.


Men innan dess har jag tusen saker att göra, och om fem dagar åker vi till Indien! Behöver jag ens säga att jag längtar?


vad jag önskar mig i julklapp

jag tror aldrig jag varit sjuk och förkyld så mycket under ett år som jag varit 2007. just nu har jag en mindre frisk period om man säger så. är så trött på att hosta, nysa, ha huvudvärk, feber och allt annat. det har verkligen varit för mycket. och det kommer så oläglgit. i och för sig är det sällan man blir sjuk lägligt, men särkilt inte nu. idag har vi match mot pixbo, och jag hade verkligen velat vara med. men det går bara inte. tråkigt.
och så är det jul och ledighet, och då vill man ju inte må dåligt. och om drygt en vecka åker vi till indien. sist jag flög med en förkylning i kroppen hade jag lock för öronen, och ganska ont, i flera veckor efteråt. och det vill jag inte ha när vi är i goa.
nej. frisk vill jag bli. och få fortsätta vara. det är inte mycket jag önskar mig i julklapp så jag hoppas att tomten ger mig ett betydligt bättre immunförsvar.
god jul


danmark över dagen

mycket tåg. mycket dötid. och en alldeles otroligt bra fotoutställning på louisiana. det har min dag innehållit.
utställningegn innehåll mängder av fporträtt-fotografier, tagna av richard avedon. kända och okända människor fanns avbildade på foton som ibland kändes obehagligt äkta. glädjen kändes äkta, sorgen kändes äkta.. man kunde nästan höra janis joplins skratt klinga mellan väggarna.. och man kunde nästan höra marilyn monroes osäkra tankar. riktigt starka bilder av en riktigt duktig fotograf.
så ar ni vägarna förbi helsingör eller kanske köpenhamn så har jag ett hett tips. åk till louisiana. det var värt varje försenat tåg!

bara sådär helt appropå ingenting alls

LYSNNA PÅ LIGHTSPEED CHAMPION!
en mycket snygg man med snygga glasögon som gör snygg musik.


sista & onödigaste dagen i skolan 2007

vaknade och var på allt annat än bra humör. tog mig till skolan. gick många trappor upp till salen. men oj. vi behöver inte vara på lektionen idag. men oj. det var min enda lektion. fruktansvärt onödigt.
dock ska vi se på julshowen sen. men jag kunde sovit till halv tolv. det är väldigt stor skillnad på sju och halv tolv. stor. nu sitter jag här och småpluggar. sista dagen i skolan för detta året. eller iallfall med riktiga lektioner. imorgon åker vi till louisiana och danmark över dagen och på fredag är det mest att äta gröt och säga hejdåochgodjulallesammans.
och jag kan inte fatta att det är dan före dan före dan före dan före dan före dopparedan. herre min gud. ge mig lite snö.

cold

jag är jätteförkyld. min näsa rinner som en vattenkran på max. inte alls kul.
vet inte riktigt hur jag överlevde skoldagen, men det gjorde jag iallafall. mycket tack vare caroline som både köpt förkylningsmedicin till mig & bakat blåbärspaj. så himla bra. det är äkta vänskap det.

nu ska jag pluggapluggapluggaplugga & sova mig frisk. för jag har verkligen inte tid att vara trött & småsjuk  nu.

fokuserade pepparkaksbagare

image87

änteligen

är jag klar med analysen av bergspredikan och andra spännande texter. en plugggrej klar, bara två kvar idag iallafall. sen blir det liiiite mer nästa vecka.. men det är det värt, för snart åker vi till indien :) och som jag längtar!
igår tog jag, carro & bobban bussen ut till marstrand för att baka pepparkakor & dricka glögg på bergs med malin & victoria. jättemysigt, trevligt & juligt :) fina pepparkakor blev det också.
nej, nu ska jag fortsätta plugga. wish me luck.

andrew bird - imitosis

en julegris

första julstämningen för året uppenbarade sig idag.
först var det lucia i skolan, och det första man mötte när man öppnade dörren och kom in i värmen var rektorn som stod med en blinkande tomteluva och delade ut pepparkakor, men än var jag inte övertygad..
sen var det fika med klassen, och lite knep och knåp med julsånger. jag och emmie sjöng för fulla muggar för oss själv, men ändå kände jag att något saknades..
luciatåget var för k.ort, och varken över eller under förväntningarna..vi tänker tipsa dem om ett rocktema inför nästa år.
sen gick vi hem till mig. pepparkakor, glögg, julmust, lussekatter, tända ljus, lite sång, en tomte och sist men inte minst julklappsbyte. och helt plötsligt kände jag att nu är det faktiskt jul snart :)
en riktigt härlig dag har jag haft, och snart är det jullov. och för första gången känns det verkligt att det är december. det enda som saknas är snön. nästan.

om mitt liv var en video skulle jag spola tillbaka

jag säger bara damn!
igår såg vi timbuktu och han duktiga band på trädgårn. det var helt fantstiskt bra. sköna, jazziga blåstoner. mjuka, lugnare låttolkningar. och en riktigt bra version av alla vill till himmlen, låten som enligt jason himself  "alltid funkar". och det gör den verkligen, den mer än bara funkar.
det var ganska annorlunda mot sist vi såg honom. mognare, mer propert på något vis. men riktigt bra! bara en sån grej som att hela bandet hade kostym på sig. några för mig mer eller mindre okända låtar spelades, och jag blev riktigt glatt överraskad. underbar musik. för fjärde gången iår, och jag kan inte få nog.
hela spelningen var som ett enda långt glädjerus som man aldrig ville skulle ta slut. musiken tar över kroppen, basen får hjärtat att slå dubbelt, trummornas slag styr dina ben. fantastiskt, än en gång. dethär kan jag leva på länge. riktigt länge.

älska din fiende? nej.

jag satte mig vid datorn. loggade in. tänkte att nu måste jag ta tag i dethär. läste lite. började skriva. en analys av bergspredikan, missionsbefallningen och en text av en hinduisk präst. och ja, det är exakt lika torrt och tråkigt som det låter. jag skrev. jag läste. och skrev. och läste. och det blev faktiskt ganska bra. jag fick med de flesta aspekterna. jag skrev fyra sidor. jag ansträngde mig verkligen. jag tog tag i det. sen försvann allt. fast jag hade sparat. jag hade verkligen sparat. 
nu måste jag börja skriva igen. ta tag i det, igen. men jag ids inte.  fy för skolans datorer. fy. min dag är förstörd. en timme av onödigt kämpande för absolut ingenting. och nej, jag kommer inte ihåg vad jag skrev. jag kommer inte ihåg hur jag resonerade.


we had a blast then

idag är det match, mot stenungsund. jag är sådär lagom laddad. för det har jag märkt, visst ska man vara laddad inför match, men att vara för laddad är inte bra. då blir det sällan bra. man tänker för mycket, vill för mycket, och då går det inte att prestera. så tänker jag. så man ska ladda, och vilja spela, och kämpa som en dåre på planen. det är då det blir som bäst. så nu är det bara att hålla tummarna för att vi kämpar ner stenungsund idag.
sedan ska jag på middag & fest för att fira en av mina goda vänners födelsedag. även det ska bli kul. och även här är jag sådär lagom laddad. laddad för en trevlig kväll, med riktigt många trevligt människor.
en lördag blir inte mycket bättre än såhär.

lyssna lite:
psapp - about fun
soko - i'll kill her
the dora steins - shame on us
anna nalik - breathe
the dora steins - stay you don't have to go yet

masquerade

image86

igår var vi på maskerad & det var trevligt. många fina människor, vissa kände man knappt igen vid första anblicken.
ett bollhav, en bonde, en myra, flera poliser, en hycklare, många superhjältar, systrarna fluff & en hippie fanns bland andra i sällskapet. trevligt, som sagt!

stina har en blogg!

http://stinanicklasson.blogg.se
lite roligt är det allt! :)

hawaii

godmorgon godmorgon.
jag har ett stort problem som egentligen är ganska litet. mitt stora problem är att jag inte kan gå ordenligt, och den lilla orksaken till detta problem är min i vanliga fall pyttelilla lilltå. om jag jämför med den lilltå som fortfarande mår bra är den som mår mindre bra ungefär dubbelt så tjock. lite röd. och lite blå. det känns fruktansvärt löjligt att halta omkring på grund av denna minikroppsdel. jag förstår inte hur jag lyckas. igår klämde jag min fot mellan två sargdelar och det var lilltån som fick ta smällen. märkligt hur man bara lyckas klämma en enda tå när man har skor på sig. iallafall. tänk dig att du precis slagit i tån i en dörrkarm alternativt något annat hårt föremål. det gör jätteont i ungefär tio sekunder och man vill bara skrika. sen går det över. tänk dig den tiosekunderssmärtan, multiplicera med tjugo och tänk dig sedan att denna tjugodubblade smärtan håller i sig ganska mycket längre än tio sekunder. sedan halv sju-haket igår närmare bestämt. och jag vill bara skrika. men vem vill vara en mes? och vad är förklaringen? eh, jo.. hehe.. jag går som en 80årig pingvin för att, eeeeeh.. jag har stukat lilltån.
kan man bli klenare?

shout out louds

igår var jag & några av mina fina vänner på konsert på chalmers kårhus. days, lykke li och sist men inte minst shout out louds stod på scenen. ljudet var inte det bästa, men stämningen var grym. kvällens höjdpunkter var många men impossible och very loud var två av de bästa framförandena. det var tryck, folk hoppade, dansade och man var bara glad (trots att jag hade ont i benen efter att ha stått upp och väntat på att det skulle börja spelas i flera timmar). både days och lykke li var positiva överraskningar, en del låtar var jättebra. och trevliga överraskningar är ju alltid kul.
trots att det var en riktig kanonkväll så är det en sak jag inte gillar. öl. iallafall inte i kombination med konsert. hur tänekr man när man står mitt i ett hav av hoppande människor som kastar sig både hit och dit och har ett glas öl, eller annan dryck i handen? jag vet inte exakt men jag fick nog ungefär tre glas uthällda över mig. mindre mysigt. så för er som ska på nån spelning i framtiden, drick öl om ni vill, men gör det på nån plats där ni inte spiller ner alla oss andra.
det finns nog faktiskt ingenting som toppar en riktigt bra spelning med ett fint band.
god kväll.