i'm all out of clever thing to say

igår spelade vi match mot ale. vi vann! 4-1. en så himla god vinst! vi spelade väl inte så bra som vi kan, men vi höjde oss på slutet och visade att det var vår match och ingen annans. riktigt gött.
sen var jag hos andrea med lite folk. jättekul att träffa alla dessa människor som man inte träffat på länge. verkligen jättelyckad kväll. nästan perfekt.
idag ska jag ta det lugnt och vila, söndag är ju trots allt vilodagen.. städa lite kanske, plugga lite.. sånt där kul som liksom blir över att göra från resten av veckan. och imorgon är det måndag igen, och allt börjar om igen. det är märkligt ändå hur man lever sitt liv uppdelat i 7-dagars perioder. eller jag gör det iallfall. varje dag har sin charm, och sitt lilla schema.. och det är nästan samma vecka efter vecka. eller så är det inte särskitl märkligt alls.
om tre månader åker vi till indien. och jag längtar nåt vansinnigt mycket. jag vill ha sommar och sol igen. eller snö kanske. bara det ville sluta regna.

jag vill ha

denna snyggetröja från gram. den är snygg, ja!

image82

filosofi

i feel like i'm under water, struggling to get air
i feel like i'm lost in this body, trying to get inside my head
i wanna know what i'm thinking, what i'm feeling
what i want my life to be

i wanna know how i plan to make things easier
for everyone including me



idag hade vi besök av en snubbe från hare krishna på vår religionslektion. riktigt intressant. han var hur sympatisk som helst, och även om hare krishna kanske inte direkt har ett gott rykte så fick man en jättebra bild av rörelsen. jag gillar, delar av, deras, och hela hinduismens, filosofi starkt. som karma, lagen om gärningar och konsekvenser. även om jag inte tror på återfödelse i den meningen som hinduer gör så tror jag stenhårt på god karma. det säger ju sig självt, gör du nått bra så kommer det tillbaka till dig förr eller senare, och du mår bättre, och gör du något dåligt så kommer också det tillbaka till dig, och du mår sämre. sen verkar de vara väldigt toleranta mot andra religioner, vilket ju alltid är bra, även om jag inte är särskilt religiösalls själv. filosofiska frågor har nog de flesta människor gott om, och hittar man någon teori som passar en någonstanns så kan man ju alltid låna den. undra om jag har god karma? man kan ju hoppas :)
nu ska jag se på idol. spännande, spännande. sen ska jag se på greys, mer spänannde. sen ska jag sova. gott.


en helg

film, innebandy & lite fest. det blir inte bättre! har haft en sjukt rolig helg med grymma vänner & lagkamrater. riktigt riktigt kul! sen att matchen inte gick bra var väl mindre kul, men sånt händer. vi spelade inte bra helt enkelt, finns inget att skylla på. nu är de måndag igen och verkligheten har börjat. idag var jag hos tandläkaren i ungefär 1 minut och 45 sekunder. det kortaste tandläkarbesök jag någonsin varit med om! träffade även på en knäpp busschaufför idag. lyckades åka med hans buss två gånger tillochmed. han var helt bakom flötet. vägrade köra för att några skulle ha med sig barnvagnen, hotade med att ringa polis.. sjukt var det.
skolan också ja. jag kommer tappa det. ligger efter en massa och tycker bara att det är så otroligt tråkigt med allt. varje morgon vaknar jag och tänker bara, fan, jag stannar hemma idag. men jag har mindre än ett år kvar nu. jag ska klara det! jag måste klara det! ska bara hitta glädjen i igen. om det nu någonsin funnits nån glädje i att plugga.
innebandy är iallfall det roligaste. helt underbart att spela. det är glädje det, även om det inte heller går bra jämt så är det fruktansvärt kul.
jag blir arg, för min dator har allvarliga problem. måste fixa det imorgon. måste köpa en extern hårddisk också. kan vara därför den inte funkar. det finns inget minne kvar på hårddisken alls nästan.
ja, det finns en del att göra. men det mesta är ändå kul, även om denna lilla text kanske inte bara känns så positiv. imorgon ska jag vara en duktig flicka och göra alla mina läxor. för att orka det måste jag även vara en pigg flicka, så nu ska jag sova. godnatt!

mer regn

image81

på hösten regnar det. visst. men måste det regna hela tiden?
idag har jag pluggat engelska. borde pluggat ungefär fyra timmar till, men nu pluggade jag lite iallfall. är ganska stolt över mig själv. igår spelade vi match. vi förlorade men jag tycker vi var ganska bra ändå. jag älskar innebandy.

det bara regnar hela tiden

inte kul. vädret gör att man blir så trött. och jag har egentligen ganska mycket att göra i skolan men jag orkar inte riktigt. fast nån dag måste jag ta tag i det. kanske imorgon. men på något vis känns det ändå som, trots regn och stress och allt annat, att allting kommer att lösa sig och bli alldeles strålande bra.
jag är på evig jakt efter den perfekta jackan känns det som. jag har letat i säkert en månad. den ska vara varmare än en vårjacka, men kallare än en vinterjacka. en höstjacka helt enkelt. inte helt lätt att hitta om man som jag har två små krav, snygg och inte för dyr. men idag hittade jag en god kandidat. lite för dyr var den, men ibland blir det så. får väl leva snålt i en månad. vi får se. jag hoppas jag hittar en billigare, och snyggare :)
idag ska vi spela match i värnersborg. lite segt med en bortamatch där såhär en vanlig vardag, lär bli en hyfsat sen hemkomst. men jösses vad kul det ska bli att få lira igen! var evigheter sedan jag spelade match. ska verkligen bli grymt kul!! jag älskar innebandy. det går inte riktigt att förklara hur glad jag blir av att spela. helt grymt.
nu ska jag laga köttbullar och lyssna på the lucksmithers. mycket fint.

sunlight in a jar

idag har märkligt nog varit en riktigt riktigt bra dag. trots att det enda jag gjort har varit att gå i skolan och att städa. men ibland bara klaffar allt. ibland är bara livet bra.
idag har jag lyssnat mycket på miss li, tiger lou, timbuktu och lite those dancing days. fina grejer det där.
och idag har vi äntligen spikat vårt projektarbete! känns helt enkelt kalasbra. eller, det är inte godkänt än, så det är väl halvspikat skulle man kunna säga. men iallfall. och snart ska jag träna. ska bli roligt & kul.
simma lugnt

kalles randiga

banan? ibland undrar man ju vem som sitter och bestämmer på företagen egentligen. jag är visserligen inget stort fan av banan, men kombinerat med kaviar kan det knappast smaka bättre?

image80

twilight zone

det har varit en händelserik dag. och än är den inte slut.
jag var hos tandläkaren, och jag hade inga hål. skönt. sen var jag i skolan på snabb visit innan vi åkte iväg på studiebesök. studiebesöket började med en fika. jag älskar chai latte. sen gick vi vidare till hasselblad center. där var det en utställning av gregory crewdson. riktigt grymt spänannde bilder. hans fotografier är väldigt detaljrika, och han jobbar med ljussättningen på ett helt fantastiskt sätt. sen skulle vi till världskulturmuseet. vad är grejen med att man alltid åker dit på studiebesök? att det är gratis såklart, men vi har varit där fyra gånger det senaste halvåret, vilket innebär att vi redan sett alla utställningar minst två gånger. då blir det inte intressant. utställningen om traficking är visserligen bra, men efter att ha sett den för femte gången kan jag den nästan utantill.
nu ska jag skriva en recension med reportageinslag om ett av besöken. och jag lär välja fotoutställningen. eller.. jag har redan valt.
nu ska jag på möte med innebandyn och gå igenom frislag och diverse taktik. tjingeling!


kardemummakaka

idag har jag varit i skolan. härligt vet jag inte om det var men det är väl synd att klaga. fattade nästan allt på matte c-lektionen, det var ganska kul att göra det för en gångs skull. matte c är rätt svårt. sen var jag med andrea ganska länge. det var trevligt. vi bakade en kaka med konstiga kryddor som hon skulle ta med sig till skolan imorgon när det är nån slags specialdag.
igår tränade jag innebandy litegrann. jag sköt lite och passade lite och sen stod jag i mål ganska mycket. jag tog två bollar, woho! vill verkligen bli frisk på allvar nu, för det kändes verkligen igår att jag inte var det, så att jag kan träna & spela på riktigt. det är så fantastiskt kul. livet blir sjukt mycket mindre meningsfullt när jag inte får göra det jag tycker bäst om. det är nog därför det är lite tugnt med skolan och allt sånt just nu.
idag har jag iallfall fått lite mer idéer till projektarbetet. känns bra. hoppas det blir bra också.
imorgon får jag sova länge, börjar inte förrän tolv då vi ska till slottskogen och grilla och spela minigolf. blir nog en god och slapp dag hoppas jag.
bara jag får börja träna snart så kommer jag nog vara ganska nöjd med mitt liv. eller väldigt nöjd.

god natt.

run away

har en liten idé på gång för mitt projektarbete. den är väldigt oplanerad och ogenomtänkt än så länge.. men det kan nog bli bra. kanske.. än så länge är det topphemligt menom den är genomförbar lär jag dela med mig av lite mer detaljer . hopaps det går . jag orkar inte tänka om en gång till . 
i helgen har jag sett en del innebandy , jag blir så vansinnigt spelsugen att jag inte vet vart jag ska ta vägen riktigt. sen har jag även träffat lite goda vänner, jättetrevligt verkligen. men idag är jag mest trött. har sett lite fotboll, men annars bara sovit. måste vara pigg till veckan för då gäller det att ha energi till tusen.
måste bestämma mig hur jag ska göra med alla kurser i skolan och så också, om jag ska byta några eller ha kvar det som det är. ja, det blir kvällens och morgondagens dillemma att lösa det.
god kväll vänner

men det vill jag inte

idag har varit en av de värsta dagarna på länge.
1. provet för cambridge certificate är dagen efter våran student, klockan 8 på morgonen.
2. hela vårt projektarbete har skitit sig, så vi måsste komma på ett helt nytt. helst tills imorgon.
plus att jag är trött, förkyld och alltmänt frustrerad. det har gått två veckor och jag är så sjukt skoltrött att jag inte vet vad jag ska göra.
jag är bara så arg på allting, och ingenting funkar. jag är bara sjuk hela tiden och jag vill träna och må bra och livet ska bara vara lätt. jag vet inte vad jag ska skriva, blir bara arg. och i helgen måste jag plugga en massa. usch & fy fan! jag orkar inte. jag vill bara sova. eller iallafall bli frisk och kunna spela innebandy. bara något känns meningsfullt.

everybody's feeling bright

en av tidernas bästa måbralåtar måste bara vara dancin in the moonlight med toploader. jag kan inte höra den för många gånger. man blir på så gott humör, livet blir lättare.
igår var vi och såg joe labero på rondo. grymt bra! vilken show. tack åsa för det! ni som inte följde med borde ångra er ganska rejält.
idag har varit en helt vanlig men ganska slapp onsdag. jag har bland annat köpt födelsedagspresent till frida och lagat köttbullar och pasta. jaa, en helt vanlig dag.
nu ska jag göra en spellista med lite goda lugna låtar. tips mottages tacksamt.

dagens länktips

http://paletten.timra.se/ny_sida_103.htm en sida med helt underbara dikter
mina favoriter hittills är Valen, Hockey är kul, Lukas, Krock och Noshörningen som kunde rimma. och då har jag inte läst långt ifrån alla än. det finns bilder till dikterna också. helt underbart! man bli bara lycklig.

Jag är cool

Jag är cool, heter sol.
Jag fastnar med bilen, hela tiden.
Då lägger jag in fyrhjulsdriften.

Dikt av Alexander E


ice age 4

hemma hos mig är det kallt. vårat värmesystem ska kopplas om, och tills det är klart har vi ingen värme alls i vårat hus. bara kyla. raggsockorna är på, jag sitter här med fleecefiltar och en varm tröja. jag fryser som en gris. jag väntar bara på att jag ska kunna se luften jag andas ut, sådär som man gör mitt i vinter, det är inte långt borta alls. hemma hos mig är det istid. jag längtar till indien.


hej höst

idag var det så kallt när jag cyklade till skolan att jag hade mössa på mig men ändå frös om öronen.
nu har jag mediakommunikation. det känns att skolan börjat på riktigt när man får återse dessa fantastiska lektioner igen. sjukt segt. det var nyss brandlarm också. övning, självklart. men bara i c-huset. så dålig tajming, vi som aldrig brukar vara i c-huset. så vi fick stå ute och frysa i minst en kvart i duggregnet. sen kommer en man iklädd neongula kläder med en megafon och säger att övningen är över. övning. nähä ?! nu ska jag äta lunch.


pluskvamperfekt

idag bestämde jag mig för att ta tag i mitt liv ordentligt så jag ringde till vårdcentralen för få en tid att kontrollera min efterhängsna förkylning. nu går jag på penicillin. rätt bra ändå. hoppas det hjälper.
idag hade jag min första ordentliga engelska c-lektion. funderar väldigt seriöst på att hoppa av. jag förstod inte ens hälften av orden på första sidan i boken. och vet ni hur många olika tempusformer det finns? och visste ni att på engelska heter nästan alla samm sak? det enda språket jag kan något om tempus på är franska. och då är det ytterst lite. om någon hade sagt ordet konditionalis till mig så sent som igår så hade jag trott att den pratade om en frukt. eller kanske en krydda. och då är vi ändå inne på det svenska språket. nu är det engelska vi ska kunna och den som kan få mig att förstå skillnaden på continuos perfect simple, present perfect simple, present simple och past present simple.. den männsikan ska ha medlaj!
nu ska jag snart sepå innebandy. jag vill spela. jag vill. och det är hemskt att sitta på läktaren och se på när man känner hur hur mycket spring man har i benen. men så börjar man hosta och inser att man nog ska hålla sig på läktaren, både för sitt eget och andras bästa. man vill ju inte smitta motståndarna.
hejahejaheja marstrand!


i like to rock rock

image79

dagens låt: hot chip - the beach party