en tomat

jag kommer hem från några timmar vid havet. visst, lite färg har jag väl fått,
men inte så mycket.

nu verkar det ha lagt sig eller kanske snarare tvärtom och jag är ganska röd.
snyggt till balen. snyggt.

aloe vera blir min räddning ikväll.


carry on smiling

idag har jag badat i havet. kyligt, uppfriskande & utan våtdräkt!

postar en riktig gammal goding från -98. ace of base - life is a flower. blir det bättre?
nu skall jag börja spana på musik till studentflaket. jag ahr ganska mycket makt ändå. haha, vet iallafall vad vi inte skall ha för musik.


walking in sunshine

igår var det grill. jag älskar grill. det är så avslappnat och trevligt jämt. japp!

nu skall jag ta en promenad i solen med en god vän & sedan kanske åka ut till havet för att möta några andra vänner. livet är allt bra fint.


city and colour

snubblade över en gammal balladfavorit när jag kollade igenom min musik. fint och det får mig nästan att gråta lite.



i really really want to

idag har jag gått barfota genom kungälv. det ni! det är sommar.

en annan sak som hände var att jag tänkte gå med i greenpeace. nästan alltså, för jag gjorde det aldrig. men det var väldigt nära ögat faktiskt. sen köpte jag en kanelbulle stor som en fotboll istället. kanske större. jag blev mätt.


havsbad

idag har jag badat i fjortongradigt saltvatten. tänker inte berätta mer om omständigheterna, det förlorar liksom sin fräckhet då. men det var kul.

har haft det sjukt stressigt senaste dagarna men jag är glad och snart ringer väckarklockan igen.
han dock se carros bal idag och hon var helt strålande vacker.

godnatt.

mycket mat & fika

min dag har varit helt otroligt rolig. jag är nu helt övertygad om jag kommer att trivas som fisken i vattnet på stena line. känns helt grymt bra!
imorgon bär det av till öckerö för basic safety-utbildning. spännande!

ska upp klockan fem imorgon. härligt värre.
god natt

stena line

denna veckan är stena line mitt liv. och några veckor i framtiden också. förmodligen ganska många. fler än jag vågat hoppas från början. kanske.
idag har vi haft en massa teori och vart och hämtat ut våra riktigt snygga, tro det eller ej, uniformer. jag kan säga att utvecklingen på beklädnadsfronten gått framåt sedan jag praoade på stena line 2003. och det är ju skönt. 
fast jag kommer nog ändå aldrig känna mig helt bekväm i skjorta, kavaj, kjol och hudfärgade strumpbyxor. särskilt det sistnämda har alltid varit ltie av ett hatobjekt. men vad gör det?
jag tror att jag kommer trivas så himla bra när jag väl går ombord! det är värt allt.  

nu är jag så trött att jag håller på att svimma. jag har varit nära att somna på genomgångarna tiotalet gånger underr dagen. ögonen vill bara inte hålla sig öppna.
så nu tänkte jag stänga dem för idag.

och bara för att jag älskar låten. och lite för att det är stenaline-reklam. men mest för att det är ett sammanträffande att företaget jag skall jobba på i sommar har en reklamfilm med fin musik.



nervous

imorgon skall jag upp tidigt för att bege mig till danmarskterminalen i göteborg. där skall jag påbörja min utbildning inför jobbet på stena line. är sjukt nervös faktiskt. sjukt.
men mest av allt är jag trött så nu är det läggdags. god natt.

de är bara sol nu

helgen har varit kalasfin. omväxlande, men omväxling förnöjer ju som bekant. mycket människor och mycket märkliga händelser. men framförallt en himla massa skratt.

klassfesten gick av stapeln som planerat. klassföreståndarna var närvarande, maten var god och tävlingarna roliga. själv tvingades jag äta en tallrik center på tid. har aldrig mått så illa. men kan tipsa om detta om man har som mål att sluta äta choklad. bara ordet får min hals att tjockna. usch. annars var det mesta kalas. lite för mycket kalas på vissa håll vilket innabar desto mer ansvarstagande för oss andra (läs mig och typ två till). men iallfall var det en lyckad tillställning. känns sorgligt att vi skall sluta skolan nu, även om jag inte är supertight med alla i min klass. eller kanske just precis därför. 

igår var det grillfest. sjukt mysigt. dryga tjugo personer på en solig altan där vi dukat upp med sallad, bröd, chips och andra godsaker. och köttet blev inte ens lite bränt. kul att träffa alla människor iallfall! grill är det bästa. det var bad i poolen på bengans altan, lite eurovision song contest och mycket mycket glädje. kvällen fortsatte i glädjens anda när vi begav oss mot kungälv. på vägen small mitt cykeldäck, förmodligen det enda negativa med hela kvällen. men vad gör det om hundra år?
nej. fin kväll som tål att göras om. om och om igen.  

har många snygga bilder från helgen. närmare bestämt 237 stycken. speciellt en på min käre bloggvän daniel. tror dock tyvärr inte att jag har hans tillåtelse att lägga upp den. men det är nästan så att jag funderar på att göra det ändå.

nej. nu är det söndag och jag skall göra så lite som möjligt.
tjingeling.

partyparty

klassfest ikväll. skall bli mycket spännande.
imorgon är det cambridge speaking som står på schemat, och det är en helt annan historia som dock resulterat i att jag tagit beslutet att vara chaufför för kvällen. tråkigt och torrt, jag vet. men med tanke på gårdagens huvudvärk och dagens trötthet så tror jag att jag gjort ett klokt val. dessutom vankas det grillpartaj på lördag, så det blir ändå inte direkt brist på fest denna fina helg. och man kan ju faktiskt ha minst lika kul utan alkohol i blodet, om inte annat kan man skratta åt alla andra.
det tänker jag göra isåfall. men mest ska jag ha kul.  

kalles klätterträd

detta klipp är mest till för axel & emmie. tro på mig nästa gång! men självklart får ni andra också se. fint va? :)
denna låten är lätt dagens hang up. med eller utan melodi.

i stan bor en kille
som heter kalle
kalle har ett träd
som han kallar sitt eget
han ligger däruppe
och drömmer och fantiserar
om allt möjligt
och om emma
emma finns bara i fantasin
men hon är fin
tycker kalle



en torsdagkväll

vi började med uppladdning hos caroline. trevligt.
sedan bar det av till sticky för att se looptroop. riktigt riktigt sjukt bra spelning! och promoe har ju ruggigt snygg frisyr :)

det enda dåliga var väl egentligen att någon idiot måttade och slog till mig stenhårt i huvudet så jag fick en tillfällig "hjärnskakning", haha. har aldrig varit så yr i hela mitt liv, var som att åak karusell i en halvtimme. men freja hällde öl på honom, så han fick så han teg. men ändå. hyfs människor!

annars var det riktigt fin stämning som sagt. bra musik, fina människor och bra dans efteråt. och jag säger som jag brukar. den som dansar fulast har roligast.

så här är en gammal goding med promoe som framfördes riktigt grymt bra igår. fast allt är bättre live. tusen gånger.



idag när jag var i skolan var jag inte nådigt trött. men det var värt det. alla gånger.
ikväll är det klassfest minsann!

oh God said to Abraham, "kill me a son"

jag lyssnar fortfarande mest på dylan. kan inte få nog helt enkelt. annars borde jag plugga, för sista gången på väldigt väldigt länge. för sista gången på gymnasiet. åh herregud. det närmar sig.
annars har vi vart på glasscafé idag med medieinriktningen. mysigt och mycket god björnbärsglass. och skolan bjöd (!!), himla givmilt och snällt. och vem gillar inte när det är gratis?

nu skall jag ut och spinna bort träningsvärken i mina lår. eller så får jag avbryta efter tiop minuter för att jag får kramp. vore inte helt osannolikt.

mer dylan idag. för att man inte kan få för mycket av det goda i livet.


don't think twice

idag lyssnar jag på bob dylan för vi lånade en fin skiva på biblioteket. jag säger som sofia. på bibban i kungälv har dom mycket bra musik faktiskt. farligt oväntat.

annars har min dag mest bestått av telefonsamtal. spännande.

dylan är snygg ändå, på något märkligt vis.  ingen tvekan på den punkten.
fast mest när han var ung då kanske.


keep on running

imorse var jag ute och sprang. är galet stolt över mig själv. iallfall. helt otippat är min bästa träningsmusik för tillfället madonna. riktigt bra faktiskt. inget jag lyssna på annars överhuvudtaget, men när man tränar är madonna helt oslagbar. joggar runt med min pappas mp3 och det är inte mycket fart där vill jag säga, men när madonna dyker upp, då jävlar tar jag i.

fast jag tycker hennes namn är lite töntigt på något vis.
här är bästa uppförsbacke-låten.


dagens mirakel

svenska c är över och det finns ingenting mer jag kan göra. tack gud.

monchichi

ett fint band jag vill tipsa om är don't be a stranger. ni kan tillexempel lyssna på dem på deras myspace-sida. eller så kan ni se på apoteket-reklamen mot rökning. gör det!
jag tycker iallafall att deras musik är kalas :)

hittade jag en fin bild jag tog för nästan exakt ett år sedan. och jag vill att solen skall skina så att vi kan picknicka vid havet mycket snart igen! för havet är det vackraste jag vet.


image67

tröttsamt

hata att få mail från lärare som säger att allt man gjort är värdelöst när man lagt ner en jävla massa jobb. jag blir så arg. helt allvarligt. en del undrar man hur dom tänker egentligen. säg en sak först och sedan en annan, men ändå inte veta vad man prata om. bra!

äsch. jag orkar inte.

och sen en massa annat på det. snälla människor, var bara vänliga mot varandra!

fin helg.

min helg har varit fin och lagom lugn och fartfylld om vart annat. så jag tänkte sammanställa en liten lista över fina saker man kan hitta på tillsammans med sina vänner, eller ensam om man känner för det. saker jag tycker om helt enkelt.

att grilla är någonting jag tycker är väldigt mysigt. nu såhär när det börjar bli fint väder så är det nog faktiskt bland det bästa man kan ta sig för. några goda vänner, en fin plats, lite god mat & dryck och en massa skitsnack och skratt. det är så livet skall vara.

att sova länge på morgonen är skönt. att vakna halv ett och bara känna att man ahr all tid i världen att ligga och dra sig. inte ofta det händer, så det gäller att passa på.

att dansa snyggt, fult, galet.. ja hursomhelst egentligen. för vem bryr sig egentligen om hur det ser ut? släpp loss bara, då blir det som roligast. och det är ju meningen.
vill även premiera spontandans på diverse ställen såsom busshållplatser, trappor, rökrum och annat. med eller utan musik. helst med. elelr så kan man sjunga (se nästa punkt)

att sjunga allsång. behöver kanske inte beskrivas. alla vet ju hur härligt det är att sjunga, eller varför inte skrika med i en låt man älskar. och vet ni, det behöver inte låta bra!

att laga fruktsallad. mest för att det är himla gott.

att ta en lång promenad eller flera med en god vän och bara snacka en jävla massa skit.

att cykla är fint om solen skiner. och så kan man ha picknick när man kommer fram.

att träffa människor som man inte träffat på jättelänge och bara ha roligt. och tänka att det får absolut inte ta lika lång tid tills nästa gång. fast det gör det ändå nästan alltid.
eller så kan man ju bara träffa på människor som man inte alltid umgås med. eller så träffar man någon som man träffar nästan varje dag, fast på helt fel plats och väldigt otippat. det är också fint.

lite tips bara alltså. finns såklart en massa andra bra saker att hitta på också. typ paddla kanot elelr baka bullar elelr vad som helst egentligen. bara man gillar det.


näe

satt just & tänkte på hut härlig min lediga fredag skulle bli
sen tänkte jag lite till

kom på lite sådär nu precis att jag ska jobba imorgon
hihi så kul

mer

Och ju mer jag tänker på det desto mindre vill jag sluta skolan.
Och ju mer jag tänker på det, desto mer illamående blir jag.
Och jag gråter nästan lite.

Hjälp.

Fatta att jag kommer lipa som ett barn på studentdagen. Sjukt.


om en stund

Studenten. Tre veckor kvar och hela min mage är fylld med några små djur, inte fjärilar utan något lite mindre fint & fladdrigt djur.  Skräckblandad förtjusning kan vi kalla dem. De liksom kryper omkring och är lite obehagliga, men samtidigt är det mysigt att ha dem där om ni förstår mig. Äsch, jag känner att denhär liknelsen redan har spårat ur. Likväl så tar vi studenten om en månad och jag vill gråta och skratta och sjunga och skrika och jag undrar hur livet skall bli nu?

Så mina vänner. Lova att ringa ofta? Lova att vi skall höras och fika och festa och prata som aldrig förr? För det är nog faktiskt min största farhåga. Att tappa kontakten med hela min värld. Så lova mig det är ni snälla.
(jag lovar i alla fall er det)

Tack på förhand.


en dag

jag har huvudvärk. det gör ont.

och jag tänkte skriva ett långt inlägg om olika vänner för att komma till poängen. men jag orkar inte.
men ni vet iallfall hur man har olika vänner som är bar på olika saker? en man ringer när man behöver hjälp med derivata och logaritmer. en som är bra på att lyssna. en som är bra på att prata. en som är bra på att dra en runt femman i fontin. ja, ni vet.
idag är iallafall jag vännen man ringer om man behöver bli sminkad inför en bal.
ha! det trodde ni aldrig va? att jag kan sånt. jo, för en gångs skulle skall jag erkänna en sak. jag är rätt bra på smink. iallfall ögonskuggor. och det skall bli spänannde att försöka göra någon annan fin. faktiskt. (för själv orkar jag aldrig längre, sminket rinner ändå alltid bort när kvällen lider mot sitt slut)

men mest av allt är jag smickrad.
och oavsett hur mycket jag klantar till det kommer malin att vara snyggast på valand ikväll.

oj. det blev ganska halvlångt.

nej. tre ipren och ett glas vatten. tack.

filosofi

jag är äntligen färdig med mitt filosofiarbete. efter flera timmars slit igårkväll & tidigt imorse är jag färdig. men varför, varför, varför kan jag inte lära mig att börja med saker i tid? kanske är det så att en enorm stress som framkallar både huvudvärk och ångest dagen innan, eller varför inte tidigt på morgonen samma dag som arbetet skall lämnas in är min grej.

imorgon är det inlämning av ett reportage och en novell som står på schemat. och än är det gott om tid om man tänker som jag.

tusen timmar

min vän emmie har just skrivit klart sitt fördjupningarbete i filosofi som handlar om meningen med livet. meningen med livet kan kanske vara att äta sig tjock? eller att bli lycklig? vad vet jag.
meningen med mitt liv just nu verkar iallafall vara att plugga. och plugga. och sedan plugga lite till.
jag skall ikväll skriva ovan nämda fördjubningsarbete om det luddiga ämnet feminism. jättekul? njae. tveksamt faktiskt.


hepp.
ingen tid att vila, nu måste jag kila
och uppfylla mitt livs mening.
ciao.


fint & bra

Strumpor är ett finurligt klädesplagg, finurligt och grymt underskattat.

För en tid sedan köpte jag nya strumpor, inte svarta och vita från newbody , min garderob svämmar redan över av dem.. mest de med hål på stortån. I alla fall. Tillbaka till ämnet. Jag köpte randiga strumpor, strumpor med fjärilar och blommor och prickar och hjärtan på. Och de var lite dyrare än mina svarta och vita fem för hundrafemtio från newbody, men det kändes värt det. Hur ofta känns det värt det att köpa strumpor?
Vem skall se dem.. tänker man ju. Jo, folk ser dem. Idag hade jag på mig mina fina vit, röd & blårutiga strumpor. Jag inte bara kände mig extra fin, jag fick komplimanger också. Åh, vilka fina strumpor, fick jag höra flera gånger. så satsa på strumpan, den kan faktiskt vara viktigare än någonting annat.

Oväntat med roliga strumpor också. Och oväntade saker gillar vi.

du har tappat förståndet och det är inte första gången

idag pluggar jag filosofi (ja, faktiskt!), lyssnar på gamla godingar från 50-talet och så har jag köpt ett par mimmipigg-prickiga skor också. med rosetter. fint är det.

inget vidare klipp, men låten.. jag säger bara låten! lyssna & njut.


same same, no difference

borde plugga. idag igen. det vackra vädret kom emellan. idag igen.
fast jag låg och läste lite filosofi förut när jag solade på altanen. lite. tre sidor ungefär.
och nu skall jag cykla iväg med carro och köpa lite goda grejer och sen skall vi sätta oss på någon fin plats och bara njuta. för ni har väl hört att det skall bli dåligt väder imorgon? och ännu sämre på torsdag. så det gäller att passa på.

cykla är det nya förresten. eller det gamla kanske. det spelar ingen roll för det är så himla mysigt att cykla. särskilt om man har en fin röd cykel. måste laga sadeln bara. måste verkligen det. just nu är det väldigt obekvämt.

nej. nu skall jag leta upp någon fin filt som jag kan ta med mig tror jag. kan komma till användning. en kniv och en sked skall jag ta med också. känner på mig att det kan komma att behövas.

det får bli en pluggmåndag imorgon. kanske. litegrann iallafall.

everybody was dancing in the moonlight

gårdagens låt var utan tvekan toploader - dancing in the moonlight.
sommar och härlig stämning är vad den låten betyder för mig. 
gårkvällen var förövrigt mycket fin med cykelturer, grill, lite allsångståg och en del annat trevligt
med fina människor. mer sånt!


SOL

idag skulle jag plugga och sy och åka till stan och göra tusentals andra viktiga saker. men någonting kom liksom ivägen. det fina vädret tror jag bestämt. nu skall jag lägg mig på altanen och sola.

men det är ju rätt tidigt så än kanske det finns hopp?

torsdag

idag borde jag plugga matte eftersom det är nationella som står på schemat inför morgondagen. men det känns meningslöst. har alltid tyckt att det är grymt svårt att plugga matte, ja, att plugga överhuvudtaget faktiskt. nu har jag iallafall skrivit ut ett formelblad från skolverkets hemsida. alltid en början.

inatt drömde jag mardrömmar om powerpoint och översvämningar. hemskt.

annars har det vart en god dag. jag har lyssnat på kärlek är ett brev skickat tusen gånger, säker 100 gånger iallafall.. och snart skall jag ta en jogging- alternativ promenad-tur med caroline. sen blir det matte. kanske. eventuellt. fast förmodligen inte ändå.

jag älskar solen och allting är grönt och blått och rött och fint.
och vet ni? om exakt fyra veckor tar jag studeneten. det om något är sjukt. och lite stressigt.
men fy fan vad vi ska ha roligt då, och fram tills dess framförallt!
 
ha en fin dag!

äppleblomma

idag har varit en fin dag. på söndag, när jag ser tillbaka på veckan som gått kommer jag förmodligen att se denna dag som den enda dag då jag faktiskt fick tid att andas, om än lite. idag har jag nämligen gjort en ansiktsbehandling. såg lagom rödmosig ut efteråt men det var härligt! huden blev ren och massagen var gudomlig. snacka om lyx. det enda märkliga var när hudterapeuten elelr vad hon nu var menade att formen på mina ögonbryn avr högst onaturlig, att den inte gav mitt ansikte någon jämvikt. jag har inte plockat mina ögonbryn på ungefär fem månader och vågar därför påstå att deras form är, eller jag menar var, högst naturlig. kanske inte snygg, men naturlig. iallfall. formen på mina ögonbryn nu är inte vad jag skulle kalal naturlig. inte helt onaturlig heller kanske, och inte ful.. jag menar, hur är det möjligt att ett par plockade ögonbryn ahr en mer naturlig form än ett par oplockade? just det. det är inte möjligt!
iallafall känner jag mig fräsch och snygg, om än lite blek efter att ha träffat min brunbrända vän caroline. men jag måste ändå börja sola lite snart.
påtal om sol så sken solen rätt så bra idag och det blommade överallt. fint.

nej. som sagt. ingen tid att vila, och inte att blogga heller egentligen. nu är det seriöst plugg som gäller

dagens låt: anya marina - miss halfway

oh boy

kom hem från småland idag. härlig helg då jag fått alldeles förlite gjort. det enda jag riktigt fått ut av helgen, vad gäller nytta och inte nöje, är fyra mattetal och en nyinköpt grön matta.
har tänkt en del på studenten också. alldeles för kort tid kvar. eller för långt. beror på hur man ser det. mycket i huvudet har jag iallafall. jepp.

och jag lyssnar på miss li idag för hon är bra. och lite på elvis också. god blanding.
dagens låt är iallafall miss li - why don't you love me, men eftersom den inte vill finnas på youtube postar jag en annan fin bit. youtube är bra grejer det.



victorious & carefree

jag fick ett meddelande av en vän och plötsligt är det kanske utgång på tapeten. eller jag vet inte. kan inte bestämma mig. det regnar en massa ute. än större anledning att gå ut och dansa?
har iallafall hittat en fin klocka jag vill ha. eller ja, jag har velat ha den länge. men nu finns den i en ny fin färg. så om någon är rik, alternativt känner för att lägga sina sista slantar på en gåva till mig så kan ni köpa en röd och blå klocka från blammo. vore väldans fint.

nej. nu skall jag planera en liten spontan utgång eller något annat kul. och hoppas på att min torsdag blir helt totalt freakin' awesome!
image124

once

igår var det valborg. vi spelade fotboll i strumplästen och grillade kött. sedan åkte jag hem och sov. klockan fem imorse gick jag upp, ungefär då som resten av mina valborgsvänner kom hem från sina äventyr.

sedan har jag spenderat dagen på ica. två bra saker hände där idag. för det första så kom jag upp i 100%, tror jag, om jag räknade rätt. för er som inte är så insatta i verksamheten på icalagret kanske inte det säger så himla mycket, men jag är nöjd iallafall. för det andra så lyssnade jag på radio. inget fantastiskt i sig kanske, och inget ovanligt heller för den delen. för vad vore väl en dag på ica utan radio? just det, ingenting alls. iallafall. helt plötsligt dök en låt upp som jag kände igen. en fin bit som heter to know you och som sjungs av sophie zelmani. för några år sedan lyssnade jag nästan bara på sophie zelmani, ane brun och kent. det var en fin tid. en bra blandning. iallafall. jag har inte lyssnat på denna fina bit på evigheter så det var roligt att bli påmind dennes existens.

japp. så sedan jag kom hem har jag vilat upp mig och lyssnat på sophie zelmani mest hela tiden. gör det ni också! lyssna på allt ni komemr över, för det är riktigt, riktigt bra! börja här med time to kill.



för övrigt saknar jag caroline som är på korsika. hade fått en fin liten kommentar av henne och hon skulle på beachparty. låter helt underbart! skall iallafall bli fint när hon kommer hem igen. så att jag ahr någon att ta långa promenader och snacka skit med. min mobil ringer typ aldrig nuförtiden.
så caroline om du läser dte här kan du väl skynda dig hem :) vore fint.

och igår hände en rolig sak. och det var jätteroligt och ni får aldrig veta vad det var men jag kan inte sluta skratta när jag tänker på det. ville bara säga det.

ha en trevlig torsdag i regnet.