stolthet

idag har jag sett på pride & prejudice. finare film får man ju leta efter. eller ja. kanske inte ändå, men fin är den.

you have bewitched me
body and soul


ljuva hem

borta bra men hemma bäst heter det ju. och det stämmer verkligen. oftast iallafall.
det är iallafall fint att vara hemma igen.


fireworks











idag var himlen fin i braås. fyverkerier och eld. vackert.

nu är julen över

men den har varit alldeles strålande. mysig. fin. bra.
har firat med min lilla släkt både på hälsö och i småland, ätit lagom mycket mat & spelat en massa roliga spel.
det är ju trots allt det julen går ut på har jag hört, att umgås med varandra. att känna gemenskap & kärlek.
och det låter så fjantigt på något sätt, men precis så har denna julen varit för mig.


tomten är snygg


granen är fin


kakorna är goda

god fortsättning eller va man nu kallar det. god fortsättning.

lördag

pratar med carro i telefon. trevligt! känns som vi inte pratat på år och dar. i verkligheten är det väl senast i tisdags. så går det när man brukar ses ganska så ofta. sen lyssnar jag på marit larsen också. annars har jag promerat och bakat paj idag. fint! nu skall vi strax spela spel. ha en fin lördagkväll mina vänner.

the truth is i miss you

i could try you with a waltz
i could try your rock and roll
i could try you with the blues
if a song would do

i could make it high or low
sing it on the radio
if that is what i need to do
if a song could get me you


en annan dag

idag äter vi godis och spelar spel. fint. vi vann tillochmed en gång. helt fantastiskt. och det har snöat lite. mysigt. och sen har jag gått på mellandagsrea utan att köpa någon ting alls. på rean alltså. heja mig.
nu skall vi äta ananas (julens höjdpunkt), se på tv och kanske spela lite mer spel. bet your brain heter det. roligt faktiskt.

ett stycke juldag

juldagen är över men den har varit alldeles perfekt.
eller, ja. typ i stort sett alla jag känner är väl på god väg in i dimman, medans jag sitter här framför min trogne vän LG. alltså, hade ju vart trevligt att vara hemma med alla fina vänner ikväll. och att få sms efter sms om hur trevligt de har det gör ju inte saken bättre. men tack iallafall! :) kände mig åtminstone lite vid liv.
min juldag har trots min bitterhet inför avsaknaden av fest varit kalasfin. här hos min mormor är det alltid fest nämligen. vi har traditionsenligt spelat julklappsleken och ätit lutfisk & ris á la malta (dock ej samtidigt), någonting som hör juldagen till hos oss. sen har vi ätit en massa godis (min mormor gör det bästa!) och ost och kex, spelat spel och sett på lite tv. mysig dag helt enkelt.
nu skall jag sova, för imorgon skall jag, förmodligen till skillnad från alla festprissar, upp tidigt för att genomföra en annandagstradition: mellandagsrean i växjö.
julen är fröjdefull.

life's good

nu sitter jag i småland med min nya älskling.
min pyttelilla dator jag fick i julklapp av mina föräldrar.
den är vacker faktiskt. tack mamma & pappa!


god-jul-sms

jag tror att de har ersatt julkorten lite. synd är det, för julkort är fina grejer.
fast jag gillar god-jul-sms också. det kan också vara väldigt fint. men ingenting kan toppa ett klassiskt julkort. faktiskt. jag fick mitt första god-jul-sms alldeles precis iallafall. från ett mycket oväntat håll. alltså så oväntat att jag inte förstod någonting alls nästan. men det var roligt iallafall :)
för nu är det ju faktiskt julafton. så god jul allihop.

dan före dopparedan

idag har jag gjort allt jag skulle och lite till.
nu är det bara några rim kvar, sen är jag redo för julafton!








23e december

godmorgon världen. (ja, jag vaknadse ganska nyligen)
jag känner på mig att dethär kan bli en fin dag. kanske dock blir svårt att toppa gårdagen, men iallafall. igår träffade jag nämligen en massa fina vänner och tränade och spontanfikade flera gånger om. sjukt bra!
men idag är dagen innan julafton och jag börjar faktiskt känna lite julstämning. så nu skall jag ta vara på den här dagen. för tillfället ser jag på julkalendern, men strax skall jag kanske handla en sista julklapp, slå in de jag redan handlat, baka lite julgodis och lyssna på julmusik (såklart!). sen inatt skall jag rimma till alla mina paket. varför är man som mest kreativ på natten? jag har alltid undrat.

förresten så hade vi många intressanta diskussioner igår. tänkt till exempel om carola och ernst kirchsteiger skulle få barn. tänk om alltså. herregud.

ha en fin dan-före-julafton-dag!

then my only worry was for christmas what would be my toy

ett problem jag har mina lediga dagar är att gå upp. min klocka ringde 8 imorse, jag ställde om den till 9. vid 9 stängde jag tydligen av alarmet helt, och vaknade sedan vid halv 11. när man väl är ledig vill man ju hinna med en massa saker, men jag sover mest.
så nu skall jag ta tag i min dag och åka till ikea :) himla trevligt ställe. skall köpa lite julklappar och så har jag tänkt. sen skall jag vaccinera mig och skicka in visum och laga mat och städa lite och en massa andra saker.

kom just på att min blogg är sjukt tråkig egentligen. det är liksom "idag har jag.." & " idag skall jag.." hela hela tiden typ. om jag inte postar ett youtubeklipp. men jag är en tråkig människa och har inte alltför många läsare. jag gillar faktiskt inte att skylta med min blogg.. jag vill liksom ha någorlunda koll på vilka som vet att den finns. skulle bli obehagligt på något vis att människor man inte känner läser. att ha hundratals läsare är absolut inget jag strävar efter.
men varför i hela friden har jag en blogg då? jag vet inte.

stevie wonder - i wish

hemskt mycket hej

dagens höjdpunkt var när vi byggde ett torn ända upp till taket med kaplastavar.
kul var det.
och imorgon är jag ledig!
jag ville bara säga det för det skall bli så himla härligt.
fast jag har säkert tusen saker att göra.


det heter inte dagis, det heter förskola!

idag har jag jobbat hela långa dagen. jättegivande. eller egentligen inte. fast roligt iallafall. det är lite illa för jag har liksom alltid sagt att jag skall aldrig aldrig aldrig någonsin jobba med något som har med läraryrket att göra. men jag trivs sjukt bra med att jobba med barn. skulle mycket väl kunna tänka mig att jobba lite med lite äldre barn också.
fast inte resten av livet, som tur är. för jag vill liksom vidga mina vyer tillskillnad från resten av min släkt. men jag fattar att så många i min familj valde läraryrket faktiskt. även om jag bara jobbar med småbarn.
alltså. jag tänker inte bli barnskötare eller förskolärare eller dagisfröken eller vad sjutton man får kalla det nuförtiden. men det är ett fint jobb. man blir lite trött bara.

big in japan


tippe-tippe-tipp-tapp

har haft en strålande helg med fest, promenader, alldeles för lite sömn, innebandy och pepparkaksbak.
idag har det varit ytterligare ett luciatåg på jobbet. 15 små tomtar, lucior och pepparkaksgubbar sjungandes midnatt råder är ju oemotståndligt.
hej julstämning och välkommen hem till mig!

det bästa från helgen måste nog ändå vara att jag gjorde mål på matchen. ett rätt fint mål dessutom (om jag får säga det själv). är sjukt nöjd. så måste skryta lite här på min blogg. tror det är ett år sen jag gjorde mål sist eller något sånt. heja!

i'd rather be with you

nu har jag varit vaken nästan 38 timmar i sträck om man bortser från den halvtimmes sömn jag fick imorse. jag är sanslöst trött. alltså svimmfärdig. men så länge jag aktiverar mig så går det faktiskt ganska bra. över förväntan.
har haft en fin dag med promenader, julmarknad, fika och skumbad. nu skall jag byta om inför kvällen, mjukisbyxor är tydligen förbjudet. och jag som sitter här i min slappaste träningsoverall. sjukt skönt, men tydligen inte tillräckligt snyggt för en alldeles lagom lugn kväll med två av mina bästa vänner. ni förstår vilken press jag lever under. haha. jag skall nog revolutionera.
ha en fin lördag!

say you want the same thing too
say you feel the way i do

remember



don't forget how the autumn felt against your cheek
and how leaves changed their colour

julstämning

jag har fixat lite mer julmusik och idag klädde vi granen med barnen. den börjar komma, sakta men säkert. julstämningen. och imorgon skall jag ha lite glitter i håret på jobebt tror jag. kan bli roligt. funderade först på att gå all in med ett lucialinne men min budget tillät tyvärr inte det. men dagis kommer säkert svämma över av små lucior och tomtar, så om inte julstämningen förbättras ordentligt imorgon så är det något fel på mig.

lyssnar just nu på en sjukt suddig gammal goding.


coldplay

jag vet att man inte skall planera alldeles för mycket, men ibland är det bra. till exempel när man har snälla vänner som bokar extra biljetter till coldplay och låter en gå med. då vill man liksom planera. det är sjukt lång tid ikvar och jag skall göra en massa roligt innan dess, men oj vad jag längtar. och oj vad fint det kommer bli.


pyttelite snö

det är lite vitt ute. jag ser på julkalendern och lyssnar på julmusik såhär innan jobbet. men julstämningen infinner sig inte riktigt ändå. jag hoppas det blir lite julpyssel eller luciatåg eller något på dagis under denna och nästa vecka. då kanske.

en riktigt snygg trasmatta isåfall

pratade med en av mina bästa vänner och vi kom fram till att livet är snurrigt just nu. det händer liksom tusen saker utan att egentligen hända någonting alls. för allting händer i ens huvud och där är det så trångt nu att alla tankar inte får plats.
det kan vara både bra och dåligt tror jag. försöker mest tänka på det som är bra, såklart. annars orkar man ju inte.

idag har jag jobbat på ett nytt dagis. jag trivdes himla bra där.
det roligaste som hände under dagen var när jag frågade barnen (fem treåriga pojkar) vad de önskade sig i julklapp. alla utom en ville ha en racerbilsbana, den andre ville ha en häst. så frågade jag vad de trodde att jag önskade mig. det blev ganska tyst och ett av barnen såg väldigt fundersam ut. tillslut sa han: jag tror du vill ha en matta.
jag undrar lite hur han tänkte där? men det är väl sånt fröknar önskar sig antar jag.

man får höra mycket härligt när man jobbar på dagis iallafall. fick en annan skön kommentar en helt annan dag. jag svarade nej på frågan om jag hade egna barn. då var det en fem-årig tjej som tittade undrande på mig och sa: fast det har du väl? bara det att dom är vuxna nu. dom är liksom inte barn längre. men du har ju barn.
10 minuter senare gissade hennes kompis att jag var femton år gammal. jaa. barn är underbara varelser. oförutsägbara och härliga i största allmänhet.

och om fem veckor åker vi. fem veckor! det är ingenting alls.



all the cities and faces


andra advent

men ingen julstämning för min del. hoppas den kommer krypande nästa vecka.. då det förhoppningsvis blir lite julbak. pepparkakor, lussebullar & julgodis. och kanske en del julklappsköp också. fast samtidigt vill man ju vänta så länge som möjligt så att man har några nödlösningar kvar om julstämningen inte infunnit sig den 20e december (vilket inte är helt ovanligt i vårt gråa land). så. nästa vecka skall jag gå in för det. tända ljus, lyssna på julmusik, pyssla & baka. och så hoppas jag att den tredje advent känns lite mer julig.

annars har dagen bestått av att ta det lugnt, städa och att se timo räisinen göra en jättefin cover på en sugababes låt. det ni! det var fint! nu skall jag promenera med min allra bästa promenadvän caroline. ha en fin kväll!


movienight

tror det var längesedan jag gjorde såhär mycket en lördag. och ändå försov jag mig och missade hälften av det jag skulle göra. ikväll blir det film & mys och det skall bli så himla trevligt. var alldeles för länge sedan vi hade en gammal hederlig hemmakväll tillsammans, mina vänner & jag. och sådana är sjukt underskattade.
mer hemmakvällar och framförallt, mer mys åt folket!

hello, i shower naked

jag är rastlös. sjukt rastlös alltså. inget blir liksom roligt då.
(det är väl det som är grejen med rastlöshet egentligen. antar jag.)
måste hitta ett botemedel. nu.


min kärlek till youtube

 
 

det gör mig knäpp

idag har jag inte gjort många knop. har nog suttit vid datorn sedan jag vaknade faktiskt. har iallafall upptäckt min nya favorithemsida. naturkompaniet. allt jag önskar mig i julklapp finns typ där. och de har en kategori som heter lägerliv.
ja, ni förstår hur bra denhär sidan är.
carro säger att det märks att jag har varit hemma alldeles för länge och att jag börjar bli knasig. jag kan inte annat än hålla med henne.
men denhär ryggsäcken är ju bara så ruskigt fin.


6 veckor kvar

de flesta bloggar jag läst under dagen har någon typ av nedräkning till julafton. min nedräkning handlar om någonting hel annat. om 42 dagar börjar mitt livs äventyr. om 1000 timmar har jag förmodligen precis klivit innanför dörrarna på landvetter. jag kan inte förstå att det är så kort tid kvar. vi har planerat hur länge som helst, och det har aldrig riktigt kännts verkligt. det gör det knappt nu heller om jag skall vara ärlig. men 6 veckor. det är ingenting alls! snart åker vi och för första gången tror jag att jag verkligen förstått innebörden av skräckblandad förtjusning. för jag är livrädd. och glad. om 43 dagar befinner vi oss enligt vår plan på andra sidan jordklotet. i inodnesien. på bali. i denpasar. och då äventyret kan börja.



liten update för er som kanske inte har koll: jag & en vän skall resa runt i asien (indonesien, malaysia, thailand, vietnam, hongkong, kina) under ca 3½ månad med start i mitten på januari. då vet ni det!

skägget i brevlådan

årets julkalender skägget i brevlådan är söt & färgglad. jag gillar den faktiskt. om ni missat den på tv kan man se den på svt's hemsida. kalasbra! 

annars tycker jag att de varit få bra julkalendrar de senaste åren. den senaste som föll mig i smaken var håkan bråkan, 2003. här är iallafall min topp fem julkalendrar: 

                                                                            1. Kaspar i Nudådalen (2001)
                                                                            2. Pelle Svanslös (1997)
                                                                            3. Jul i Kapernaum (1995)
                                                                            4. Trolltider (1979)
                                                                            5. Mysteriet på Greveholm (1996)

min favorit när jag var liten trolltider, från 1979. jag älskade verkligen den kalendern. antingen hade vi den på film eller så gick den i repris varje jul (vilket känns mer sannolikt) för den är verkligen en viktig & stor del av min barndoms tv-tittande.



please please please santa claus

jag är sjuk. igen. alltså, denna hösten, eller kanske det senaste året om jag tänker efter, har det verkligen gått utför för mitt immunförsvar. och jag är så trött på att vara lite krasslig hela tiden och att så fort jag mår bra och börjar ta tag i saker och ting bli sjuk igen. så nu har jag bestämt mig. för att bli frisk en gång för alla.
jag sjukanmäler mig till jobbet. jag dricker te var tionde minut. jag går konstant runt med en filt runt mig. jag äter en massa ipren och andra tabletter typ naturläkemedel som är bra för kroppen när man är så klen som jag. jag ser på massa film. jag frossar i citron och ingefära och vitlök (väldigt äcklig kombination om ni missat det). jag sover länge. jag har placerat ut hushållsrullar på strategiska ställen runt om i huset så att jag verkligen kan snyta mig hela tiden och slipper få något i stil med en bihåleinflammation. jag använder nässpray också (jag hatar nässpray).
och såhär tänker jag fortsätta. tills den där jävla förkylningen gett med sig. och jag är redan sjukt rastlös. och trots att förkylningd-djävulen stjäl all min energi så tänker jag inte ge mig. nu är det krig.

och har någon vänlig själ därute några bra tips på hur man övervinner förkylningar och sånt så säg till, jag ber er!

nu skall jag koka te. sen skall jag se på mamma mia, min fjärde film idag tror jag. har hört att den skall va bra. sen är det läggdags. och om jag inte minns fel så önskade jag mig ett nytt immunförsvar i julklapp
förra året också.