hey monday

dagen började med att jag och carro åkte till gymmet imorse, tidigare än någonsin förr. mycket löpband blev det, och vi var riktigt stolta över oss själva när vi kom hem igen, några minuter efter nio. sedan har jag, frida & virris jobbad ganska bra med vårt projektarbete, visst kunde vi kanske fått ännu mer gjort men vi har haft väldigt kul iallfall. och vi har bakat jättegott bröd, foccacias. sedan har jag vart ute och gått, kollat lite presenter till folk som snart ska fylla år, beställt tapeter med min mor, lagat mat, pluggat och börjat skriva på ett reportage. än är inte dagen slut och jag ska träna, färga håret och överraska en vän som fyller år senare ikväll och inatt. fullt ös, men roligt är det!

varför bloggar man egentligen? varför har alla människor facebook?
är det den moderna människans sätt att bli sedd, att få uppmärksamhet?
jag vet inte. men jag är en i gänget, och ibland undrar jag varför jag bloggar. eller ofta.

föralltid innebandy

det är det roligaste jag vet. särskilt när vi vinner. vi vann idag!
vi mötte frölunda i frölunda kulturhus och vi vann med 6-1. riktigt rolig match att spela och vi var dessutom rätt bra :) härligt. nu hoppas jag bara att vi kan fortsätta såhär och vinna lite, för det berhöver vi verkligen.
nu ska jag plugga. eller det är planen iallafall, får väl se hur det går. brukar vara lättare att planera än att verkligen göra det. men ibland måste man.

nästa vecka är det full fart som gäller. det händer massa saker hela tiden, varje dag. mycket ska bli kul, men det blir itne mycket tid över. så nu ska jag verkligen försöka bli av med lite plugg, för jag lär knappast ah tid i veckan. som sagt. hundra gånger.

ha en fin kväll och lyssna på kate nash för hon är bra.

i'm such a fool for you

underbara helg. mycket mat, kladdkaka godis och annat som man blir sådär härligt fet av. en del film, hyfsat mycket bilkörning och en hel hög med riktigt grymma vänner. denna helgen har varit härligt lugn & skön utan att vara det minsta tråkig eller seg. jag har skrikit mig hes till en skräckfilm och varit på två födelsedagsfirnaden, ett av farfar :) och ett av en kär vän vid namn amanda. mycket trevligt, japp!
nu ska jag snart åka iväg på innebandy. ska bli kul det med. vi ska kämpa, och förhoppningsvis vinna. vi måste faktiskt börja göra det nu.

imorgon börjar projektarbetsveckan. känns sådär om jag ska vara rälig. ska bli gött att verkligen få jobba lite med det, så att det blir av.. men vi kommer att ha stor brist på tid. det vet jag och det vet dom andra. och det är svårt att få något gjort när amn inte riktigt vet vad man ska göra. det första vi måste göra är att lägga upp en tidsplan för veckan, annars kan det bara gå illa. och det får det bara inte göra.

så kommande vbceka blir plugg, plkugg och lite mer plugg.. jag missade trots allt en del när jag var sjuk förra veckan. men sen är det lov och därför ska jag plugga järnet i veckan. för på lovet tänker jag vägra att tänka på skolan. knappast att jag öppnar engelskabocken och pluggar, inte matteboken helelr för den delen. knappast.

hejdå.

JA!

såhär några timmar senare mår jag ännu bättre. så bra att jag faktiskt tror att jag ska träna ikväll! underbart :)

hemskt mycket hej

för fjärde dagen i rad är jag hemma. sjuk är kanske ett starkt ord såhär på fjärde dagen, för jag börjar faktiskt må lite bättre. i tisdags dock, då var det kasst. riktigt kasst. jag vill bara vara frisk! tror dock att det är bra att jag varit hemma och vilat några dagar nu, för det börjar släppa. tur är väl det, för jag har verkligen itne tid att vara sjuk just nu. det är mycket i skolan och sen vill man ju inte missa allt som är kul. innebandy, födelsedagsmiddagar och annat som är på gång.
veckan har inte bestått av mycket intressant med andra ord. mycket te, mycket film, mycket sömn och en daglig men kort promenad. sen har jag även börjat följa x antal ganska dåliga tv-serier. sjunde himlen är nog den värsta. jag avskyr den lite, egentligen, men vid den tiden på dagen brukar jag ha sett klart på de filmer vi har, suttit en stund vid datorn och sovit tillräckligt.. så då är jag så rastlös att jag sätter mig och kollar på lucy och gänget. och tro mig, det är sorgligt, man fastnar verkligen.
ja. det är väl så det brukar se ut när man är hemma och mer eller mindre sjuk. men som sagt, jag mår bättre nu och det är ju en bra början :)

shine shine shine

image83


min helg skulle kunna sammanfattas med tre korta meningar. peter siepen på o'learys. märkliga filmen allt om min buske och alternativ marängswiss hos andrea. städning och nerpackning av grejer i mitt inte längre jättestökiga rum.

jag har fyllt tre flyttkartonger med grejer, skruvat isär lampor, ett bord, dragit ut skruvar ur väggarna och lite till. ska förhoppningsvis måla tre av väggarna nästa helg och sen är målet att ha tapetserat färdigt de resterande två och skaffat lite inredning inann höstlovet är till ända. känsn så kul att äntingen slippa leva i ett grått, dystert rum och sova i en bädsoffa som knarrar så fort man rör på tårna. det ska bli kul att äntligen fixa detta sorgliga rum jag lever i.

för alla er som gillar te så kan jag bara rekommendera yogi tea's classic cinnamon spice-te. fantastiskt gott! och för er som inte gillar te så kan ni köpa det ändå och bara lukta på det. det lukatr en blandning av kanelbullar, pepparkakor och nån annan god doft som jag inte riktigt kan identifiera. jag lever på detta nu. mums. och på förpackningen kan man läsa om detta teets historia, lära sig en enkel yogaövning och läsa om vetenskapen ayurveda. grönt te med citron är ett minne blott.


nu ska jag koppla ur min video och lägag in lite saker i garderoben, sen är mitt rum så tomt det kan bli och nästan redo för att målas om :)


turn my world around

och så var det torsdag igen. tiden går så fort, helt sjukt. veckorna bara rullar på utan att man ens tänker på det.
denna veckan har det hänt mycket kul.
- bengan har tagit körkort! grattis till henne!
- jag har över telefon hört caroline klippa sin lugg.
- jag har haft engelska c prov och det var jätteenkelt :D
- jag har spelat lite innebandy.
- frisören har klippt min lugg.
- jag har sett flera ganska så dåliga filmer.
- jag har ätit bullar & druckit saft.
plus kanske lite annat.

ikväll är det inenbandy som gäller. vi möter partille och det blir med all säkerhet säsongens hittills tuffaste match. det gäller bara att kämpa så får vi se hur långt det räcker.

håller på att ta mig igenom en helknasig bok. du sköna nya värld heter den, och är skriven av aldous huxley. den är verkligen jättemärklig. det mesta i boken (kvinnor, män, soffor & rymdraketer) beskrivs som pneumatiskt. i saol står det att pneumatisk betyder "luftfylld" och "tryckluftsdriven". okej att de har uppblåsbara soffor, och att raketerna är tryckluftsdrivna, boken är trots allt inte särskilt verklig (iallafall inte i dessa aspekter). men hur sjutton är en människa pneumatisk?! jag bara undrar. denna bok skall iallafall läsas ut, och sen ska jag skriva en ganska komplicerad recension. kan bli spänannde, då jag knappt förstår hälften av orden i boken. vad sägs om bokanovskifiera, ovarium, matrikulatorerna eller optimumdekantering? jag lär behöva läsa boken minst två gånger för att får ut nåt vettigt av den. känns det som.
men trots att den är grymt skum och konstig på alla sätt så fastnar man. den finns liksom flera olika infallsvinklar till historien och en del är inte fullt så komplicerade, vetenskapliga och allmänt svåra att förstå. nej en del är riktigt riktigt intressanta, och när huxley skrev denna roman om framtiden 1932 så anade han nog inte att en del av de fenomen han beskriver faktiskt skulle finnas på riktigt.  

nbu ska jag äta pasta och ladda för match!

min lilla rosa dröm. wow!

idag köpte ja en ny mobiltelefon. den var billig, sådär lagom rosa, och den går att ringa på, till skillnad från min gamla telefon. och den kan skicka sms! (inte av sig själv dock) den uppfyller helt enkelt alla krav jag har på en telefon.
ja. jag är mycket nöjd med min nya rosa vän. haha. äckligt fulsnygg. passar mig helt prefekt. rosa är ju dessutom min färg. ohja. verkligen. haha, den är grym.

dagens dillemma dök upp när jag höll på med mitt projekt och tog ner diverse affischer från mina väggar. jag tappade ett häftstift på golvet alternativt i min säng, och nu kan jag inte hitta det!! det är jättejobbigt för jag vågar inte gå på golvet riktigt, för det kan ju ligga där. och jag kommer inte våga sova i min säng ibatt för jag kan lägga mig på det. måste hitta, måste hitta.


dagens goda gärning?

idag spelade vi match. kul, men tråkigt att vi förlorade. men dom var bra. riktigt bra faktiskt.
när jag kom hem från matchen såg jag något förfärligt sitta på alla elskåp längs gångbanan hemma hos mig. affischer från nån patriotklubb som tyckte att man skulle "rensa sverige" eller nåt liknande. sånt gör mig bara så jävla förbannad. så med kökskniven i högsta hugg gick jag ut och skar ner ett antal affischer. inte helt lätt då dom använt typ fjortn lager karlssons klister. jag vill starta en motattack. för det finns nog ingenting i hela världen som gör mig så förbannat arg som rasism. hur tänker människor egentligen? nej. fy fan säger jag bara.

tack gud för fredagar

idag har jag, äntligen, efter över ett år av grubblerier och beslutsångest bestämt mig för hur jag ska göra om mitt rum. vi har köpt flera liter färg, och på måndag eller nåt sånt ska vi beställa tapeterna. gröna med blad på ungefär. jättefina iallafall. så nu har jag ett projekt som heter "röja undan på mitt rum, del ett" och består av att göra väggarna rena och fina, och röja undan allt onödigt. så idag när jag skulle ta ner alla mina kylskåpspoesimagneter från min ack så ovackra magnetvägg så fann jag ett fynd. eller fynd vet jag egentligen inte om det var, men det var en kul grej. här kommer storyn.

när jag var tretton år hade jag en vän vid namn john. john hade långt, brunt, lockigt hår och var väldigt snäll. en dag var jag, john och två andra vänner till mig lisa och robin, hemma hos mig och umgicks. jag och lisa, mest lisa, kom på den briljanta idén att klippa johns hår. det tyckte inte han var en briljant idé men lisa klippte iallafall av en liten lock av hans hår, och satte fast den på min magnetvägg undertvå magneter med orden min och vän. sen var det inte mycket mer med det.

så idag, när jag skulle röja undan, och plocka ner alla magneter från min magnetvägg, finner jag denna hårlock, hängandes under samma två magneter (hade ju varit märkligt om den hängde under två andra). såhär över fyra år senare hänger alltså johns lock kvar på min vägg. john däremot har jag inte träffat på nästan lika länge.
ja. det var dagens historia det. spännande, men den fick mig att tänka på alla vänner man haft som man inte har kvar. för att man helt enkelt glidit ifrån varandra och glömt av. sorgligt, men det är väl så livet är antar jag.

ikväll ska jag umgås med två av mina goda vänner som jag fortfarande har kvar efter ganska många år, och som jag hoppas att jag kommer att ha kvar för en väääldigt lång tid framöver. caroline & caroline, även kallade bengan och evert. dom är bra dom! kanske ska jag fråga om jag får klippa av deras lockar och hänga på min vägg.

hasta mañana

early evening

jag har prov i matte c imorgon. men jag är sämst på att plugga matte. det är ett sånt där ämne som jag anser att man inte kan plugga. det man kan, det kan man.. och resten kan man inte gör så mycket åt. men jag tror jag kan det mesta inför morgondagen (tack gud för formelsamlingar). så det går nog bra.
igår såg vi en film om dalai lama. förmodligen, eller helt säkert, världens intelligentaste man. det var både läskigt och underbart att se och höra allt smart han sa. tänk om alla var som honom, då hade vi inga problem i världen. man blev nästan tårögd för att han var så fruktansvärt smart. och glad! lyssna mer på dalai lama människor, för gör vi som han så kommer allt att bli bra. allt. (okej, nu kanske jag överdriver en smula. men han är ruskigt intelligent).

nu ska jag till evert och colla (det nya färga) hennes hår. sen kanske jag ska försöka plugga lite matte, om tiden räcker till och jag känner för't. sen ska jag träna. sen är det godnatt och hej och godmorgon imorgon igen. nu bara flummar jag här. temat för nationella proven i svenska b är dröm & verklighet. där snackar vi flum. en vacker dag kommer jag att bli galen. helt säkert.

god kväll.

it ain't enough

idag försov jag mig, som sig bör såhär en måndag. dålig vana. men lyckades komma nästan i tid då jag befann mig på mimers hus nästan exakt tio minuter efter att jag vaknat. bra jobbat där måste jag säga, ganska stolt över mig själv.
idag har vi provat ut studentmössor. herregud. vad jag trodde handlade om att välja storlek visade sig vara en hel vetenskap. och jag har ännu inte bestämt mig för vilken färg jag ska ha på min brodyr, eller vilken färg jag ska ha på "diamanten". jag är till och med osäker på storleken. och vad jag ska skriva på bandet. och vad kostar kalaset då? jo, det lilla paketet som alla utom två i de två närvarande klasserna valde gick loss på 595 kronor. ja, men det är de ju värt? för man tar ju bara studenten en gång i livet? 600 spänn (förlåt nu överdrev jag med fem kronor) för en mössa, som visserligen kommer att vara jättekul att ha som minne (i priset ingår ett klassband där alla personer i klassens, som beställer mössor, namn står. detta sitter inne i mössan) men som jag kommer att ha på mig i några timmar. nej, det är dyrt. jag hoppas min kära mor vill hjälpa mig lite då jag faktiskt är ganska så arbetslös. det vill hon nog :)
denna "lilla utprovning" fick mig verkligen att börja fundera på dethär med studenten. shit vilken beslutsångest jag kommer ha när de gäller allt! jag har ju inte ens bestämt mig för mössa än. men vi ska ha det fetaste flaket. det är bestämt :) hahah.
nu ska jag snart åka och spela innebandymatch. grymt kul & vi ska kämpa.
god kväll mina vänner.