oh , what a day

IDAG HAR JAG :
- åkt tandemskidor
- lärt mig vad ett primtal är
- gjort ungefär 300 snittar i runda slängar
- träffat malin
- varit ganska trött
- ätit korv med bröd & mcdonalds
- haft jättefina kläder på mig

    
lite fina bilder på hippies , hulahulagrabbar , indianer , snittar & mat .

imorgon åker jag till stockholm . vet inte ens om jag känner för att åka egentligen . eller jag vet att jag inet gör det .  vill bara vara hemma & sova & göra vad jag vill . var ett tag sedan nu om man säger så . än en gång vill jag somna lite . bara lite . jag orkar inte .

gud vad jag gnäller . god natt .

idag är en sån dag

som man bara vill ska ta slut så snabbt som möjligt . kom just hem efter ett spanskaprov , kändes ganska bra men man ska aldrig säga det egentligen för det är då man får tillbaka proven med tre poäng över g-gränsen . så glöm det . om en halvtimme skall jag åter till skolan för fältstaffeten , en ganska kul grej egentligen om man inte går i min klass . ingen orkar ta tag i nåt . inte jag heller längre . det känns la sådär kanske . man ska klä ut sig men vi har inget tema . känns väldigt sådär faktiskt . sen är det stress stress stress & in till stan där vi ska på nån invigning för att säkra våra betyg i foto a ungefär . eller egentligen inte men våra lärare är lite såna att dom uppskattar om vi kommer på deras invigningar & det lär ju knappast sänka mitt vg+ i ömdöme . sen är det el autobús hem igen och förhoppningsvis blir det inte alltför sent . måste nämligen städa lite . jag orkar inte . men jag måste . mitt rum nästan luktar damm , då är det illa . sen måste jag nog egentligen träna också . det var alltför länge sedan , men jag har ont i halsen . får se om jag trotsar det , troligen inte . imorgon ska vi åka till stockholm aptidigt och det kunde faktiskt inte passa mindre bra just nu .
alltså ibland är livet underbart , men ibland vill man bara somna och vakna när allt är över . idag är en sån dag . igår var nog också en sån dag om jag tänker efter .

det som skulle göra allt lite lättare var om jag kom hem ikväll & bara nåt helt underbart hände . alltså nu menar jag verklig sjukt fantastiskt . nåt som bara gör en glad . eller så kunde det helt enkelt stå en fet chokladtårta på bordet när jag klev innan för dörren .

tisdags stund har INTE guld i mun

än en gång skriver jag en liten sväng på min blogg om ett ämne kallat textkommunikation a . jag kan säga så här : jag hatar det ! just nu håller vi på med indesign , som egentligen är ett ganska bra program , men det är så sjukt tråkigt . och vår lärare är så sjukt seg . och jag blir så arg att jag bara vill skrika . ååååååååååååh . & nu funkar inte skrivaren heller och allt är bara jobbigt & han tog rast för han fick "blodsockerfall" som han alltid får , men vi får inte äta lunch utan tvingas sitta i klassrummet i tre långa timmar och lida . nu förstår ni kanske min ilska över tisdagar . hoppas det snart händer nåt bra för jag står inte ut .
just det , jag har spanskaprov idag med . livet kunde inte vara bättre .

sömn

inatt sov jag 14 timmar . det var nog ganska så behövligt . stressade iallafall till skolan & väl där visar det sig att vi inte har en endaste lektion . kul . det är bara att cykla hem igen ..
något som irriterar mig är att jag ungefär 7 gånger i månaden får olika "erbjudanden" från tappa.se . för er som inte är så insatta är det en sajt för folk som vill gå ner i vikt . varför skickar dom mail till mig ? mycket irriterande är det iallafall .
idag har jag vart duktig & gjort en sammanfattning av mitt spanskaprov . mindre kul känns det ju att den är 22 sidor löång & då saknas ändå en tredjedel av det vi ska kunna . kul . dessutom är en del av provet imorgon & nästa del på onsdag . & som sagt , det enda jag gjort är en sammanfattning . mer kul .
nu ska jag sova . kanske inte i fjorton timmar , men väl till kvart i sju imorgon bitti .
god natt .

SIESTA !

jag känner mig konstig . känner en obeskrivlig glädje efter en obeskrivligt rolig helg ! jag vill bara dansa & sjunga , det var fan livet !

så uttalade en av mina vänner sig om helgen . och jag kan inte göra annat än hålla med . denna helg blir svår att överträffa . har sett många grymt bra spelningar , träffat sköna människor , njutit av solen , njutit av duggregnet , sjungit , dansat , hoppat , ätit marshmallows & mått helt sjukt bra !
de bästa spelningarna var lätt promoe ( bäst drag ! ) , nicola sarcevic , navid modiri & gudarna , tingsek , sahara hotnights & shout out louds . sen var ju inte peps sista låt helt fel , oboy ! & solen sken .
tänk dig själv att du precis gått o lagt dig i tältet runt fem-haket och plötsligt börja någon spela o helga natt på högsta volym i tältet brevid . det händer liksom inte . eller att sitta på en landsväg i två brassestolar & se på soluppgången . eller att inte ha ätiti på 24 timmar och ta en kaviarmacka & verkligen njuta av den .
& jag pratade med nicola sarcevic efter spelningen ! sjukt trevlig var han .. så himla roligt :)

vi har helt enkelt haft det grymt , och jag kan svära på att detta kommer att göras om .
up next är iallafall att vi ska se navid & gudarna på bohus fästning i juli . missa inte !

trots en underbar helg måste jag erkänna att det är sjukt skönt att vara hemma . det bästa var att duscha . har nog aldrig upskattat en dusch så mycket .

skit i allting som är tråkigt
skit i allting som är trist
för det ordnar sig
med lite socker på


siesta

imorgon bär det av . ska bli så sjukt roligt . jag kommer drömma om brassestolar & tält & kardemummaskorpor & regn inatt . helt säkert . hoppas solen skiner & att banden låter som de ska . men oavsett ska vi ha sjukt kul !!

idag skulle vi handla lite nödproviant . det slutade med att vi gick från maxi med ett paket bröd , ett paket skorpor , en tub kalles randiga , våtservetter & en påse marshmallow . det blir nog gott det .

erkänn nu mina vänner att ni är lite avundsjuka . nikola sarcevic , tingsek , salem al fakir , sahara hotnights , fibes oh fibes , peps person (!) & massa annat bra . erkänn att ni vill åka med !!

egentligen kommer hela den här grejen väldigt olägligt i mitt liv , framför allt med tanke på att jag har 2 spanska prov tisdag & osndag . slutprov som jag inte ens börjat plugga till . men så kan det vara . & det är värt det . hopaps jag kan säga det när jag komemr hem på söndag också . att det var värt det :)

nu ska jag packa ner lite plastpåsar & regnjackor & solbrillor & huvudvärkstabletter .
ha det fint min kära läsarkrets , som säkert är jättestor . haha .

ååh skolan

jag är så vansinnigt trött så det existerar inte . min högsta önskan just nu är att somna & vakna när sommarlovet börjar . fast det ska jag jobba bort ungefär . vi har håltimme . skönt men segt . två hemska saker händer idag :
- vi ska göra cooper-test på gympan . och jag som älskar att springa .
- vi har naturkunskapsprv & jag har väl inte överdrivit när det gälelr pluggandet direkt .

imorgon åker vi ! ska bli så sjukt kul ! bara släppa allt & se grymma band & njuta . det ska bli 25-30 grader varmt i skånde i helgen :) hoppas det stämmer .  

för att höja stämningen i mitt liv just denna dag kommer här en liten bild . ser jag inte lite asiatisk ut ? på ögonen ? jag som alltid velat vara asiat ( det är sant , jag tycker att asiatiska människor är sjukt vackra )

image47

fick en liten shock idag när vi kollade på mtv i mediasalen & hellogoodbye dök upp . på mtv ! väldigt otippat kändes det som , men dom är ju bra . fast måste säga att deras äldre låtar är bättre .

!

ibland är man bara besviken & förbannad .
kan inte folk bara vara dem man tror de är så att man slipper ångra sig ?

skoltrött ?

clownie


då jag inte orkade plugga så mycket så bestämde jag mig för att färga håret i snygg nyans som piggar upp såhär i pluggtider . sen sminkade jag mig sådär snyggt som man bara kan efter en entimmes sminkkurs på make up store . ååh , jag känner mig så snygg & livet känns mycket lättare .
nu är det vår !

butterflies

82201-44

hej jag heter lisa & jag är sämst på att plugga

& att bygga tält också för den delen


impulsiv

så är det . så ska jag vara . hade en givande diskussion med min vän andrea idag & vi kom fram till att man inte ska tänka för mycket . man ska göra det man vill för stunden liksom . bra slutsats tycker jag .

idag har jag varit med om en mycket irriterande händelse . jag , carro & emmie går in på maxi , och där står ett sånt där provsmaksbord ni vet .. iallafall , vi går mot bordet för att kolla vad det är , för man ser inte riktigt . ingen av oss vill smaka på vad det nu är som ligger där , men vi kollar vad det är av ren nyfikenhet . innan vi hinner fram till ståndet säger tanten som står där att tyvärr , ni ungdomar får bara ta de små brödbitarna utan nåt på , inte de med skinka & tomat jag står och gör . jag har inte tid då . diskriminering säger jag , och hon skrattar . men vadå ? det var väl inte kul ? där stod vi med vårt icakort och skulle handla grönsaker , men blev nekade provsmakningen . ingen stor förlust i sig , men rätta mig om jag har fel : vi ungdomar är väl lika mycket kunder på ica maxi som alla andra ?

kärlighet

och som jag älskar textkommunikation. nåt helt otroligt faktiskt om jag ska vara helt ärlig. det är ju så kul att ha en tre timmars lektion såhär lagom innan lunch när man börjar bli både lite trött & hungrig . dessutom borde det inte ta en hel timma att öppna indesign , skapa ett nytt dokument & göra lite styckeformateringar . det är så sjukt segt att jag avlider . det händer inte . nejmen jippi , nästa år läser vi textkommunikation b , oj vad kul det ska bli ! fyra timmars lektioner kanske ?

kom på igår efter ett samtal med caroline att jag har sjukt mycket att göra denna och nästa vecka . det känns inte alls bra . jag hinner inte leva . har två inlämningar som ska in imorgon som jag knappt börjat med & på torsdag är det megaprov på genetik . genetik är ändå intressant men jag vet liksom att min fenotyp är blåa ögon & blodgrupp noll . dessutom gör han så himla svåra prov. sen på fredag åker vi & när vi kommer hem på söndag blir det megaplugg igen . två spanskaprov nästa vecka , och ännu ett veckan därpå . vår spanskalärare är måttligt populär nu när hon fått för sig att hitta på sina egna nationella prov . sen är det fältstaffeten på torsdag & igår bestämdes tydligen att vi ska klä ut oss till hippies . kan bli spännande . ska nog se lite på hair när jag kommer hem som inspiration , om jag har tid . sen på torsdag åker vi igen .

sen idag måste jag kolla om tältet är helt . problemet är att jag är värdelös på att resa tält . så det kan ju bli en minst sagt spännande uplevelse .

för att ni skaförstå vilken seg lektion jag just nu genomlider kan jag säga att sedan jag började skriva har vi hunnit göra tre indrag . så himla himla sjukligt bra !

nu vill jag ha sommar .

rubriker är inte en av mina starka sidor

idag har varit en omtumlande dag . jag var tvungen att stanna hemma från engelskan idag , då en reparatör skulle laga vår diskmaskin . äntligen slipper vi diska för hand , det var verkligen jobbigt . jag lovar . sen gick jag dumt nog till skolan redan vid elva , fastän jag inte hade någon lektion förrän kvart över ett . smart lisa , smart ! sen satt jag i vår underbar skola och pratade med diverse människor om fjällresor , svåra ord som tillexempel stereotyp & åt lite gästabudssoppa . sen träffade jag min vän emmie som kom ehm från turkiet igår . hon var ju inte lite brun direkt . sen hade vi mattelektion & vi lyckades lösa ett väldigt svårt tal i min grupp , så vi fick en påse bilar av vår lärare . sånt gillar vi ! sen cyklade jag hem i regnet . det var väl min dag i stort sett , även om det faktiskt hände en hel del annat också .  det är konstigt att man kan vara jätteglad , och sen att det bara kan vända . pågrund av egentligen ingenting alls . fast nu är jag glad för nu tänker jag på filmen vi såg igår . alltså , många säger att den var dålig men jag tyckte den var fantastisk . jag sitter här och skrattar så glad gör den mig .
sen ska jag äta mat & plugga & kanske träffa carro en sväng & sen ska vi på möte & sen kanske jag ska träna om jag inte har alltför ont i halsen . denna veckan blir hektisk , har en massa att göra men så lite tid . & hoppas det slutar regna snart .

förortsungar

igår såg jag & caroline en helt underbar film , förortsungar . helt sjukt fantastiskt bra film . man ville gråta av glädje ungefär . en riktig må bra film :) se den !

hej mina vänner

jag måste säga att jag tycker om er . för det gör jag . ni är bra !

det var väl ungefär allt jag hade & komma med idag . godis är gott  & vill ni lyssna på en fin bit kan jag rekommendera gone daddy gone med gnarls barkley . den svänger .

köp en hamn

igår besökte jag den fina staden köpenham . det var vackert väder , solen sken & där stod jag med jacka & halsduk . men , det var skönt ändå . jag handlade lite fint , åt mycket gott & allmänt njöt av det fina vädret & att strosa omkring på de mysiga bakgatorna . ströget är förresten sjukt tråkigt & sjukt turistigt . sedan på hemvägen fastnade vår buss i tullen . det var nåt att berätta för barnbarnen om man säger så . vid kvart över elva snåret var vi tillbaka i kungälv igen , och efter att ha gått cirkus 1,3 mil & varit vaken sedan 04.30 var jag hyfsat trött, men än var kvällen ung . jag begav mig till en vän som hade fest 6 det var trevligt & jag var sjukt övertrött . sen åkte jag hem & sov .
igår var alltså en helt underbar dag ! mer sånt ! jag var jätteglad .

imorse när jag vaknade var jag snarare trött än glad , men efter en promenad med carro (som vanligt) kom glädjen tillbaka .. och jag känner att denna kväll kan bli lika lyckad som gårdagens (minus timmarna på bussen) . dessutom är det kanonväder här i sverige idag ,
det är ju alltid kul .


simma lugnt !


cph


lite regndroppar

idag har det regnat & jag har träffat mina vänner caroline & caroline . det har vart trevligt som alltid .
imorgon ska jag åka till köpenhamn , det blir nog fint hopaps jag . detta innebär att jag tvingas gå upp senast klockan fem imorgon bitti . men vad gör man inte för lite serious shopping !?

hej pappa

min pappa som just l?ser min blogg :)

som just nu läser min blogg . alltid kul med lite nytt folk i läsarkretsen :)

sounds great

nu ska jag snart ta en promenix med min vän caroline . det ska bli trevligt . härligt med långhelg nu också ! det kan inte bli bättre :)

fotboll är också bra

idag spelade vi match mot ytterby , som sa i kungälvsposten att deras mål är att vinna division fyra . vårt mål är att hänga kvar . så jag tycker att vi ska vara nöjda med matchen , då vi "bara" förlorade med  3-0. jag hann iallafall springa ifatt maria mer än en gång , & det var ju det viktiga , hoho .

ikväll har jag sett på en film som jag inte kan rekommendera . music and lyrics med hugh grant & drew barrymore , ingen höjdarfilm direkt . fast hugh sjöng lite bättre än väntat , hur äkta det nu var .

godkväll

årets coach

tilldelas nog martin & jari . jag tycker nämligen att de varit alldeles fantastiskt bra & skrikit lagom mycket på oss på matcherna . här är en liten bild på dem .
 

innebandy är bra

igår hade vi avslutning med laget . först var vi skatås & spelade frisbeegolf , mitt lag var sämst . sen hade vi poolpromenad , mitt lag var bäst . sen fixade vi till oss lite & åkte till gamla torget & åt . det var gott ! vi såg lite på melodifestivalen också . sverige var bäst men tyvärr insåg inte alla andra som tittade världen över det . tyvärr .
det var överlag en mycket trevlig tillställning .
jag & anna blev årets överraskningar ! det kändes som en fin utnämning :)
nu längtar jag som sjutton till nästa säsong !


image39

löpning ja !

image38

en god salladsröra

image37


paint är underskattat , nu ska jag snart ut & springa& ha lite fys i regnet . åååååh vad jag längtar .

way out west

idag släpptes yterrliggare två fina artister som ska lira på way out west i slottskogen i sommar , nämligen shout out louds & regina spektor . hade ju inte varit helt fel att se om man säger så . trist pris bara . eller egentligen inte jättedyrt om man tänker på allt bra man får höra , men iallafall . det ligger dessutom mitt i jobbtiderna . jaja , man kan fortsätta hoppas & spara . ovanstående och dessutom mika & salem al fakir vill man bara inte missa !

dagens låt : regina spektor - fildelity

det är en sjuk värld

idag såg vi på bowling for columbine , en riktigt bra film faktiskt . tänk vilken sjuk värld vi lever i egentligen . i USA har var och varannan snubbe lite vapen i skafferiet , i en stad i Virginia är det till och med lag på att alla med åldern inne ska äga ett skjutvapen .
några knasiga typer hade bildat en egen milis , för de menade på att man ska skydda sin familj själv , varför överlåta det till staten?
en man , som hade tillverkat bomber "på skoj" och sov med en magnum 44 under kudden hade nog inte alla kossor i hagen om man säger så . det skönaste var att när michael moore frågade om han tyckte att folk skulle få ha även kärnvapen hemma , "lite plutonium i lagårn" så sa han: "nej. någon slags begränsning måste det finnas. det finns galningar där ute." och så såg man hans ögon & tänkte ... herregud , han pratar om sig själv !
och sen när hemska saker händer skyller staten på marilyn manson , som verkar vara en otroligt bright man och som faktiskt är en av de få medverkande i dokumentären som har något vettigt att säga .
ännu en mkt intressant film av michael moore , sjuk men intressant .


en annan sak jag tänkt på idag är sommaren . om en månad eller så är det sommarlov , ska bli underbart . sommarlovet 2003 spenderade jag stora delar av min tid i en hammock inne på maxi . det var tider det ! undra hur denna sommaren blir ? jag ser fram emot den iallafall .

imorgon är det nationella prov i matte B som gäller , ack & ve . vad ska man säga ? hoppas det går bra men man vet aldrig .

nu ska jag snart träna en sväng . hejsvej

och en sak till ..

virris har blivit med blogg ! besök henne :) http://virresnirre.blogspot.com

åh hemska hamburgare

inatt hade jag en försskräcklig mardröm . den var verkligen helt hemsk . så hemsk att den resulterade i att jag var vaken från 04.13 (då jag vaknade av att någon dödade mig) och säkert en timme framåt . den bakomliggande orsaken till denna horribla dröm var en reklamfilm . en reklamfilm om max's nya hamburgare . hur puckat är inte det ? för er som inte sett reklamfilmen kan jag berätta att den handlar om den nya hamburgaren frisco cheese 'n bacon . I diverse samanhang får man följa hur hamburgaren blir så populär att ett monster börjar stjäla den från folk . vem hamburgstjuven är ? det vet man inte . allt man får se är två läskiga monsterhänder . alltså , förstå att jag är en lättskrämd varelse . i min dröm blev jag iallafall dödad flera gånger om av dehär monstrena och även av min egen familj . nej , det är nog sant som dom säger - reklam är skit . hoppas hamburgaren är äcklig också !

det är mycket nu

skola & plugg , hela tiden . våren är här , fåglarna kvittrar , träden blir gröna , blommorna slår ut och man borde vara fylld av energi . men så plötsligt komemr de nationella proven och allt är förstört . man vet att man inte kan plugga till dem , men man vet att man måste  annars kommer man att misslyckas . det finns ingenting om skapar så mycket stress som nationella proven . det är nu man ska vara ute oh njuta av solen , visserligen regnar det lite lätt idag , men iallafall . men på torsdag är det nationella prov i matte b , min största fasa , så jag måste plugga .. även om jag knappast kommer lära mig transversalsatsen tills dess . plus att det är massor av andra slutprov på gång . så jag har inte tid med något annat , det är för mycket nu . och man är för trött för att sova på nåt sätt .
och när prov-veckorna äntligen är över , när jag betat av alla prov och förhoppningsvis lyckats lite iallafall . då kommer jag vara för trött för att orka gå ut och njuta .

men annars är det fint .


a visit from china

idag har jag ätit raberberpaj & glass som min kära mor hade lagat . och sirene var här :) hon är från kina , och henne träffar man inte direkt varje dag . det var kul att träffa henne iallafall och få träna lite på engelskan .
nu ska jag plugga järnet . matte & krönika & lite till . det är mycket nu . sen ska jag träna . det ska bli kul för vi ska köra nån slags amerikansk fotboll fast en lite mesigare variant . är inte hundra på hur det går till , men vi ska bli tränade av en riktig amerikanare som heter diane iallafall . det ska också bli kul !
överlag så kan jag nog samanfatta denna dag såhär : den är kul & lite internationell .

tjohej , nu ska jag äta pasta .

dagens i-landsproblem

vår diskmaskin fungerar inte . det är otroligt jobbigt , och otroligt segt . dessutom innbär det otroligt mycket mer jobb från min sida . jobb jag inte orkar med . så idag åt vi sushi , det var gott & innebar att vi slapp diska . idag har jag även träffat andrea , jättetrevligt var det .
igår spelade jag första fotbollsmatchen för säsongen . vi förlorade , men det var kul iallafall . sen såg jag en god film : deja vú . verkligen något att rekommendera , se den !
imorgon ska vi få ett minst sagt långväga besök . det ska bli kul :)

GRATTIS BENGAN !!

idag fyller min kära vän caroline bengan bengtsson arton glada !
det firades inatt med tårta & sång .

så här kommer en lite trudelutt tillägnad denna goding:

ja må hon leva , ja må hon leva , ja må hon leva ut i hundrade år !
ja visst ska hon leva , ja visst ska hon leva ,
ja visst ska hon leva ut i hundrade år
  !
ett fyrfaldigt leve för caroline , hon leve , hipp hipp hurra hurra hurra hurra !

image36

nu är det maj

dagen började med att jag vaknade allt annat än utvilad . men efter enbart två och en halv timmars sömn kan man väl inte förvänta sig något annat . efter en lång morgon åkte jag & caroline till göteborg . sen kom emmie till göteborg hon med . anledningen till att vi tog en sväng till denna lite större stad var att våran vän bengan fyller år på torsdag . på grund av det inhandlades diverse gåvor , och jag skulle vilja säga att jag tror att hon kommer att uppskatta dem allihop . vi åt lite thai-mat & sen efter en tid åkte vi hem . då var jag så trött man kan bli utan att somna . när jag kom hem la jag mig på soffan , men kom fram till att jag absolut inte fick somna , för då kan jag omöjligt somna ikväll . mina resterande planer för dagen blir nog att ta det lite lugnt & spana på ugly betty och kanske lite desperate houswifes om jag inte somnat då . dessutom ska jag greja lite med min gamla mp3 som min far ska låna när han åker till tjeckien imorgon . utöver det blir det nog mest sömn skulle jag gissa .

igår var en underbar dag . vaknade tidigt och åkte till orust där hela tjocka släkten befann sig . mina småsysslingar är världens sötaste och jag älskar orust . världens vackraste plats . sen körde jag & min syster hem vid fem-haket , och senare på kvällen kom lite folk hit på lite grill & annat trevligt . lyckad kväll överhuvudtaget .

dagens låt : esthero - everyday is a holiday
god kväll