men oj det är ju nästan sommar

idag har jag jobbat. det var lite jobbigt, men mest var det kul. fast jag är trött. som vanligt.
igår när jag satt på bussen, eller om det var i förrgår, utropar plötsligt en liten flicka på sisådär sex-sju år:

" MAMMA! Eller hur är det sant att jag såg en naken man som klippte gräset? "

Fy vad jag skrattade. Och jag var inte ensam. Det var nog bara en enda person, eller två, på hela bussen som inte gjorde det. Och bussen var agnska välfylld. Och så var den dagen gjord. Sen satt tjejen och räckte ut tungan och gjorde pruttljud från ytterby hela vägen ut till marstrand. Mindre kul kanske. Speciellt för de som satt precis bredvid.
Idag har det inte hänt mycket kul alls. Förutom att vi var på restaurang för att fira mina kära föräldrars bröllopsdag. Dom har varit gifta i 6 år idag liksom. Wow ;) Grattis eller nåt antar jag.
Sen var det ju sol idag med. Helt oväntat, men kul. Hoppas det är sol när jag är ledig också. Jepp.

pip

det var tungt att gå upp halv sju imorse. riktigt tungt. jag är så trött. dessutom är jag förkyld & det är minst sagt pinsamt när man står i kassan på jobbet och helt plötdligt känner hur rösten börjar ge sig, och hör att man börjar låta som en superhes trettonårig kille i målbrottet.
idag fick jag ett sms som gjorde mig glad. innebandy träningen börjar igen på torsdag! ska bli så kul :) längtar så efter att lira lite igen. jag håller bara tummarna och hoppashoppashoppas att jag är frisk. min hals verkar ju aldrig vilja må riktigt bra. men nu jävlar ska det bli ändring! jag ska vara frisk på torsdag. det bara är så.

och för alla modebloggare därute kan jag berätta att jag sålde en ettans seglarfrukost till ebba von sydow idag. wow. jag vet ju att hon har en ganska stor fanclub, och att nämna henne på min blogg kanske kan göra mig minst lika populär?

nu visar dom pip-larssons på svt, och det mina vänner, det är som en resa direkt tillbaka till barndomens glada dagar i slutet av nittiotalet. det vill man ju inte missa. haha.

jag älskar att sova

"imorse" vaknade jag klockan halv två av att jag fick sms. gud vet hur länge jag sovit om jag inte fått det där smset. nu var det ett trevigt sms, och jag kände mig hyfsat utvilad, så det gjorde inte så mycket att jag vaknade. det tyckte inte min mamma heller. hon tyckte det var bra. annars hade hon nog väckt mig sisådär två minuter senare. det är sjukt underbart att sova. konstigt egentligen, man är ju inte så medveten om att man sover när man sover. de senaste tre nätetrna har jag sovit i minst tolv timmar. sjukt skönt. har nog en del sömn att ta igen efter diverse sena kvällar och tidiga mornar. det skönaste med att sova är ändå när man precis vaknat, och har tid att ligga kvar i sängen en stund och bara vila. det är att vara i himlen.

förutom att sova idag har jag lyssnat på hellogoodbye, ätit hamburagre sett på film (linas kvällsbok), ätit honungsmeln och sett på hey baberiba på dvd. det har vart en underbart härlig dag. imorgon är det tillbaka till verkligheten, dvs. jobbet, igen. tro mig när jag säger att jag inte längtar. jag hade lätt kunnat ligga hemma i min säng & sova, vila, äta och se på film i en dag eller flera till. lätt.

det blir svårt att få tolv timmars sömn inatt. då får jag gå gå och lägga mig nästan på stört. och det är jobbigt att somna vid sju, när man bara varit uppe i drygt fem timmar. fast jag klarar det nog om jag vill. och jag måste faktiskt vara utvilad och pigg imorgon, annars orkar jag aldrig jobba. senast nio, då spikar vi det. sov gott.

wow

har haft ett grymt bra veckoslut, fyra underbara dagar.
torsdagen var vi och såg timbuktu, svenska akademien och peps person på trädgårn. sjukt bra! timbuktu var lätt höjdpunkten.
fantasi är det vi vill ha, verklighet är det vi får.
fredagen åkte jag först till orust, underbart att träffa alla småsysslingarna. sedan bar det av ut till kärringön där nio underbara tjejer befann sig. där stannade vi tills idag, söndag, och åt gott och hade jävligt kul!
nu ser jag på beck med carro & emmie. eller egentligen kollar jag inte så jättenoga, men vi äter iallfall godis och tar det lugnt. det kan behövas efter två nätter med sisådär en-två timmars sömn.
godkväll.

hello sunshine

det är sommar, det är sol, och jag jobbar. kul värre. jag är inte avundsjuk på dem som är "arbetslösa", nej. inte alls.

has it always been this way?
is it possible all this magic went unnoticed?
maybe things will start to change
and life will turn a better page
no more rain

singin' love is the answer to a question
that I have forgotten
but I know I've been asked
and the answer has got to be love love love

den soliga stranden

en dansk kille på sjutton år söp sig till döds i sunny beach, bulgarien. helt ofattbart. sjutton år liksom. i tidningen kunde man läsa att "drinkarna på barerna i bukgarien blandas med något som gör att folk inte märker att de blir berusade". sjukt är vad det är. sjukt. till sunny beach åker många i min ålder för att festa, festa och festa. jag förstår det inte. jag vet folk som varit där och som knappt varit nyktra någon gång under en veckas tid, har de inte varit fulla så har de varit bakis. är det verkligen det som kallas semester?
nej. det finns faktiskt både viktigare och roligare saker i livet än att supa skallen av sig. och vem vill gå ut på ett ställe som sunny beach där de "blandar saker i drinkarna så att folk inte märker att de blir berusade". nej, fy. efter semestern vill man väl vara utvilad, lite brun & pigg? och varken alkoholförgiftad eller bakfull.

hallon

detta skrevs igår, men pågrund av lite problem med webblogg.se publicerar jag det nu.

sitter i min säng och lyssnar på regina spektor och äter underbar hallonsorbet och chokladglass från lejonet & björnen. idag har det vart jättefint väder, äntligen sommar. åh, livet är allt bra underbart.
mindre underbart är att jag jobbat hela dagen och inte kunnat njuta av det vackra vädret. men allra minst underbart är måsungen som inte kan flyga. han bara ligegr här, alldeles i svängen ut från vår gata och kan inte röra sig. men han lever, i allra högsta grad. och vingarna verkar fungera, det verkar vara nåt fel på hans ben. han ser så rädd ut på ögonen, jag blir verkligen ledsen när jag tänker på det. och där ligegr han nu, oc här sitter jag. och väntar på att mamma ska komma hem så att vi kanske ska lägga honom i en låda och köra honom till fågelcentralen. han måste bara överleva & må bra!


och senare på kvällen när vi skulle gå upp och kolla till fågeln var den borta . den hade väl flugit iväg :) hoppas jag. vi låtsas det iallafall.

hoppet är det sista man har kvar, sen landar man.

det började med att jag kom en och en halv timme för tidigt till jobbet. men jag deppade inte. jag gick ett varv runt ön och njöt av solen (och vinden). första soliga dagen på många veckor, helt underbart. sen fortsatte det med att det var en del att diska, och sedan var det en man som beställde sju stycken varm choklad. sju stycken! sa jag att det var sol och ganska varmt på bergs uteserevering idag? vem beställer varm choklad då? och sju koppar? vart är världen påväg, tänkte jag och jobbade vidare. sen slutade det med att jag gick hem från jobbet, åkte bil hem och sen kom carro hit i 20 minuter ungefär. och sen hamnade jag här.
ja, dagens höjdpunkt var ju den varma chokladen. sen har vi även en man som varje dag beställer en kopp kaffe och ett wienerbröd med sylt, och alltid med kommentaren "för det ska ju vara nyttigt har man hört" (om sylten då alltså). jaa, jag älskar mitt meningslösa liv. nu ska jag jobba järnet i fyra dagar till och sen är det långledigt som gäller. tre dagar närmare bestämt. hoppas solen fortsätetr skina, vilket jag tvivlar på, men hoppet är ju som bekant det sista som lämnar en människa.

igår var vi på proggkväll på bohus fästning. det var bra, jättebra faktiskt. och det regnade nästan inte något på hela kvällen. navid och gudarna var bäst, men inget kan mäta mig med siestaspelningen, så vi blev lite besvikna ändå.

måste även tipsa om en lite trevlig blogg,
little people. spana in den!

so long, luftballong.

vad är det för en dag ?

det är ingen vanlig dag, för det är emmies födelsedag,
hurra, hurra, hurra!
idag fyller min kära vän emmie arton år. grattis till dig! :D

en galen trötthet

jag är sjukt trött. förra veckan, denna veckan & nästa vecka har jag varje dag uppbokad. och då menar jag verkligen varje dag. mest är det jobb, men för att kunna ha ett liv efter jobbet också så får jag liksom stressa emellan saker och ting. sömn är ju inte direkt nåt jag varken hinner eller orkar prioritera. fast det mesta är kul. jobbet är kul & allt annat är väldigt kul, annars hade jag legat hemma och sovit istället (för tro mig, det behövs) men det vore skönt med tre dagar när man bara är helt ledig & tar allt som de kommer. fast jag är sämst på det, att ta allt som det kommer. jag gillar att planera. åh, vad dubbelt allt blev nu.

åh vilken dag !

det hela började med att väckarklockan ringde klockan 9.00, och det var dags att gå upp & börja ladda för en dag på stan med mina kära vänner stig-helmer och american beauty, även kallade evert och bengan. efter lite förseningar i schemat satt vi (jag & stickan) klockan 11.00 på röd express mot göteborg. i göteborg skull det inhandlas diverse gåvor till våran vän emmie som fyller arton glada på fredag. vid 12.30 haket kom american beauty och mötte oss. hon hade klippt sig! vad vi trodde skulle bli en ganska kort runda, med snabba beslut blev en utdragen kamp mot våra egon och ekonomin. efter lite gai satay och en del trötta kommentarer, mest från min sida, tog vi grön express mot till kungälv klockan 16.16. väl på kungälvs busstation utbrister jag: men var är påsen?! det visar sig i denna stund att vi glömt påsen med alla inhandlade gåvor på nils ericssons terminalen. vi vill inte skylla på nån specifik individ och jag tror vi kom fram till att vi alla tar på oss ansvaret för detta lilla/stora missöde. vårt enda val är att ta en ny buss, tillbaka till göteborg för att leta efter den dyrbara påsen. och nu, väl tillbaka på terminalen, inträffar det mest otroliga mirakel vi varit med om. PÅSEN STÅR KVAR DÄR VI LÄMNADE DEN EN TIMME TIDIGARE!! det händer bara inte, tänker jag och börjar springa fram till bänken där jag skådat påsen, sliter tag i den och ropar till mina vänner. den är kvaaaaaaaaaar! efter många glädjeskutt och skratt tar vi sedan en fin liten buss tillbaka till kungälv igen. klockan är nu 17.16 och vi är rejält trötta. men ack så glada. 

nu är det snart läggdags för mig då jag tvingas ställa klockan på 04.50 imorgon för att hinna till jobbet.

det var min dag. hur har din dag varit?  

image74

tänkte ladda upp en lite bild som kunde förgylla lite.
visst är den färgglad?!

hard workwork

igår var jag hemma från jobbet runt elvasnåret sådär, imorse var jag uppe med tuppen (klockan ringde vid 6) för att jobba igen. jag rä sjukt sjukt trött. kanske väldigt förståeligt, men det är jag iallfall. förstår inte hur jag ska lyckas hålla mig vaken fram till läggdags, för det blir lite av en ond cirkel dethär med att gå upp olika tider och vara för trött dagen efter. om jag somnar nu, kommer jag inte kunna somna ikväll och då komemr jag att vakna sent imorgon, vilket i sin tur komemr att innebära att jag inte kan somna tidigt imorgon kväll, men det måste jag! på onsdag gäller det att stiga upp vid fem-snåret. åh. jag älskar mitt meningslösa liv.

så i brist på annat lyssnar jag på lite musik jag inte lyssnat på det senaste. här följer lite godbitar.
keane - somewhere only we know
håkan hellström . nu kan du få mig så lätt
johnossi - summerbreeze
ocean colour scene - the day we caught the train


godkväll.
egentligen skulle jag vilja säga god natt, men klockan är bara tjugofyra minuter över sex och jag måste vara vaken i minst tre timmar till.

070707

idag är nästan en magisk dag. den sjunde juli år tvåtusensju, nollsju-nollsju-nollsju. fräckt datum ändå på något vis . nu ska jag snart åka & jobba, ska bli väldans spännande. men med tanke på att dagens datum är ganska speciellt så kanske det händer nåt extra speciellt idag. nåt extra kul. man kan hoppas (:

kan du läsa tankar?

idag har jag fikat med andrea, spanat lite på västra gatan, hälsat på carro på jobbet & cyklat hem i ösregn. jag hade inte en torr fläck på kroppen när jag kom innanför dörren.
jag har en del att tänka på just nu, en hel del. både små grejer & större. en liten grej är att jag funderar på att köpa två marwin-linnen, ett svart & ett vitt. de linnena är bland det bästa som hänt mig & min garderob. sjukt bekväma, bra pris, snygga & bra kvalité. jaa, vad är det att fundera över, egentligen? sen funderar jag på vad som ska hittas på ikväll. förmodligen blir det att vi åker till malin. sen funderar jag på hur jag ska ta mig hem från jobbet imorgon. sen funderar jag på när det ska sluta regna så att jag kan gå ut & springa en runda. sen funderar jag på en himla massa andra saker också. på en och samma gång.
jag tror att jag tänker för mycket.


vardagsmysterium #1

vad är grejen med äldre kvinnor (läs tanter) och blå mascara? jag har aldrig förstått varför många envisas med att sätta denna gräsliga färg på sina ögonfransar. visst är blått fint i övrigt, men inte i mascaraväg! jag kan tänka mig två olika motiv till detta grova misstag:
- blå mascara var modernt på 70/80-talet nån gång när dom var (alternativt ville vara) unga & snygga, och dom har inte riktigt hajat att modet förändrats sedan dess/dom gillar 70/80-talet.
- dom tror att dom ser unga & fräscha ut om dom "skojar till det" med lite färg. fel fel fel! man ser snarare äldre ut. 

nej, skippa den blåa mascaran ni äldre kvinnor. eller egentligen alla som någonsin tänkt tanken. glöm det! ögonfransar är svarta eller bruna, och där med basta.  


övrigt som kan vara jättekul att veta.
idag har jag på min lediga dag lagat mat, städat min garderob & sprungit i fontin. ojojoj. nu ska jag upp till caroline en sväng. tjingeling.

bergs

välkommen tillbaka till verkligheten. idag började jag jobba. första dagen på jobbet var sådär lagom nervös som den nästan måste vara, men det var kul! mycket disk och mycket mackor. jag kommer att bli proffs. kyckling/curry-baguette, räksmörgås, kötbullesmörgås, ost&skink-fralla, bire&salami-macka, ciabatta med mozarella&soltorkade tomater, grillad panini, leverpastejsmacka.. you name it! jag har gjort allt.
tillochmed att diska var ganska kul. jag tror att det passar mig kanon att jobba, så länge det händer nåt tycker jag verkligen att det är kul! och händer det inget kan man alltid hitta nåt att diska, några mazariner att sockra eller bord att torka av. hittills är jag grymt nöjd med mitt jobb. mitt jobb. det känns så ovanligt. jag har aldrig jobbat på allvar förut. förutom monster jam på ullevi härom sistens, fick lön därifrån idag. gött! surt bara att jag fick ut 300 kronor mindre än syrran bara för att jag var snäll&korrekt och sa att de skulle dra av skatt. men det får man tillbaka :)

den som vill skänka mig en biljett till way out west kommer jag hängivet att älskade resten av mitt liv. tack på förhand.


orust is the place to be

image73

det finns ingen plats som är lika vacker & där jag tycker lika mycket om att vara . lördag-söndag har spenderats på orust , med allt vad det innebär. god mat, avkoppling, sol & underbara småsysslingar, vilket såklart innebär mycket lek & skratt. finare ställe får man leta efter.