pour un oui pour un non

France Gall - Poupée de cire, poupée de son1965 när eurovision song contest var något helt annat och uppenbarligen bra mycket bättre, vann denna fina bit.


passar bra som mellanmål?

jag är lite inne på dethär med reklamfilmer och igår fick jag en lite chock när jag såg en reklam för den där skrattande ko-osten som jag alltid tjatade på mamma om att vi borde köpa för över tio år sedan. mini babybell. den skrattande kon. tillslut gav min käre mor efter för mitt, och min systers, säkert ganska jobbiga tjat och köpte de små ostarna, som enligt reklamfilmen "bara vill ut". vad jag minns tyckte jag inte att de var särskilt goda, men runt ostarna satt ett rött skal av vax. det tyckte jag om! vi skalade ostarna och värmde upp vaxet i våra händer, sedan kunde man göra små figurer, ungefär som playdoo.
iallafall. reklamfilmen för mini babybel måste vara den äldsta reklamfilm som fortfarande visas. om jag inte misstar mig helt är det nämligen samma som visades när jag var liten och lekte med ostvax. sätt på tvn och håll tummarna för att denna charmiga & färglada ostreklam dyker upp. titta, njut och få en liten 90-tals-flashback.

image103image103image103image103

same same but different

är det bara jag som hör hur likt det är? tror inte det. caroline håller med iallafall.
är det autisterna som härmat the lucksmiths lite månne?
jag gillar iallafall sunligt in a jar.
du kan jag sova gott inatt också.
god kväll.
onsdag

har suttit i två timmar och lyssnat på en låt vars intro låter precis som ett annat. problemet är bara att jag inte kan komma på vilken låt det är. jag kommer inte kunna sova inatt om jag inte kommer på det. fruktansvärt.
det värsta är att jag vet att låten jag inte kommer på är en av dem jag lyssnar allra mest på. problemet är att jag inte kan hitta min ipod, eller min externa hårddisk med all musik. nej, det blir att fortsätta leta på youtube. och där finns det alldeles för många klipp.

för övrigt skall jag på min första jobbintervju någonsin nästa vecka, spännande och nervöst. oavsett jag får jobbet eller inte känns det kul. jag har ju trots allt aldrig varit i en sådan situation förut och detta kan bli en erfarenhet. det finns ju som bekant en första gång för allt.

no sense

jag skrev fem blogginlägg igår. fem väldigt meningslösa inlägg, men det är väl lite grejen, eller? en blogg är ju ganska meningslös för den som inte är intresserad av det i stor del meningslösa som skrivs där. en blogg är liksom till för att jag ska få skriva saker som ingen egentligen bry sig om, resonera kring saker få skulle orka lyssna till (man kan ju alltid sluta läsa). för på min blogg är det jag, och ingen annan, som bestämmer. förstå vilken frihet ändå. jag har all makt över någonting i världen, även om det bara är en futtig blogg. det känns stort faktiskt, om man tänker i dom banorna. jag tror att alla människor är maktgalna egentligen. klart man vill ha saker och ting på sitt sätt.

en sak jag kommit på är att vårt svenska ord nonsens förmodligen härstammar från engelskans no sense. har jag kommit på heeelt själv. japp. säkert ingen som visste innan mig. nej.
ännu en helt meningslös tanke från mitt liv. och ändå läser du.

jag har makt över dig. iallafall precis just nu.

öppstår

om man vill stava uppstår med ö måste man ju nästan vara göteborgare ända in i själen?

idag gör jag vad som helst för att slippa tänka på verkligheten och mitt stundande filosofiprov. jag borde plugga men det är sååå tråååkigt.

med rätt att trolla?

mamma slog just på tv med ett pling, hon ska se på sitt favoritprogram (eller ett av dem iallafall) - bygglov. billy och hans gäng är hos en familj i lilla edet och när de små namnskyltarna ploppar upp under parets ansikten står det under kvinnans namn att hin är legitimerad häxa. precis där där yrket brukar stå. jag tar alltså för givet att hon jobbar som häxa. men inte nog med det, hon är en legitimerad sådan!
det börjar självklart snurra till ganska rejält i min skalle så jag bestämmer mig för att googla lite.
vad jag mest undrar är såklart vem som bestämmer vilka häxor som verkligen får denna häx-legitimation, och vilken utbildning och erfarenhet som krävs. men självklart skulle det även vara kul att veta vad som ingår i deras arbetsuppgifter.på spirity.se står att läsa: "Hösten år 2002 hade jag förmånen att få träffa Eta Christensson, en häxa i Skåne. Hon gav en kurs som hette Möt Gudinnan inom dig. Eta förde mig in på en stig som jag inte riktigt visste fanns. Men om jag tänker efter så vet jag att den var där inne i mig fast jag inte hade letat tillräckligt noga. (...) På denna helg följde en brevkurs om fyra brev med uppgifter i att utföra. Dessa gjorde jag med gott mod och många fantastiska ting uppenbarade sig i mitt inre. Denna brevkurs avslutades med en invigning för att bli legitimerad häxa i Skåne sommaren därpå."

på korpmor.se läser jag: "En del wiccaner kallar sig häxor, andra inte och eftersom Wicca, som är en religion, inte tilltalar alla med dragning åt det ockulta - i ordets egentliga mening - så finns det naturligtvis vilda häxor som i övrigt jobbar med sin magiska utbildning på sätt som kan vara rätt likt wiccanernas."

http://web.telia.com/~u45409106/ (ovan nämda Etas hemsida) läser jag: "Att vara häxa är ingen enkel sak. Alldeles för många undrar hur jag kan vilja kalla mig det. Det tyder på att okunskapen om vad en häxa är fortfarande är mycket stor. Jag är häxa därför att jag känner i djupet av min själ att det är det jag är. Jag blir glad av att kalla mig häxa. Jag trivs med det."

jag tolkar & sammanfattar: för att bli legitimerad häxa krävs att man går en brevkurs om fyra brev. 
                                                   wicca är en religion som vissa häxor tillhör.
                                                   häxa är någonting man är i djupet av sin själjag kan tyvärr inte lova att mina källor är helt säkra. om man söker på legitimerad häxa på google får man ungefär 954 träffar. dock är det svårt att hitta någon exakt fakta om just legitimerade häxor. existerar de? det verkar ju så med tanke på kvinnan i bygglov. världen är allt bra märklig.nu berättade häxan i bygglovs man att hans fru (häxan) jobbar som medium, med healing och personlig utveckling. då vet jag det då. men jag undrar fortfarande vem hon fick sin legitimation av. ingen av mina frågor känns riktigt besvarade. google är lite överskattat ändå.

är du kunnig i ämnet får du gärna posta en liten kommentar :)

kom till mig

just nu har jag fastnat för koop. snygga videos och fina bitar. riktigt läckert & äckligt svängigt.
jag vill se ut som koop låter, vore inte helt fel. särskilt då come to me där yukimi nagano står för sången.jag vill inte uppmana er till olagligheter som nedladdning & dyl. men ni måste bara lyssna på dessa låtar. många gånger dessutom! alla med koop såklart:
come to me & island blues & i see a different you & summer sun & waltz for koop & baby & strange love & whenever there is you

behöver jag nämna att koop är dagens artist, och därmed står för dagens låtar.

this can't go on

Jag såg en reklam från friends för en stund sedan. Om en lite pojke som är mobbad. På något vis var den fin. Fin musik, och en liten söt & fin pojke. Men jag blir fruktansvärt illa berörd tror all denna finhet. Att barn kan skada varandra så mycket är för mig en gåta. Barn skall vara små, söta och oskyldiga. Lyckliga. Hur kan de då behandla varandra så illa? Det finns nog ingen förklaring & det gör mig verkligen ledsen.

Det som gör att dessa reklamfilmer berör mig är att mitt i den ledsna ensamheten så finns en lite ljusglimt, lite värme. Friends reklamfilmer visar verkligen att ett litet ord kan göra stor skillnad.

Här är en av friends äldre reklamfilmer. För att se de flesta andra, dock inte den jag just såg på tv, kan man gå in på friends.se.


åh vilken härlig dag?

härligt är att jag just ätit frusot, och inte behöver bege mig till skolan förrän om drygt en timme. väldigt mycket mindre härligt är att regnet öser ner, och vårt partytält kommer troligen blåsa bort rätt snart.
igår var det match, och det jag tänker på mest är de världelösa domarna, som på något vis såg saker som ingen annan såg, men missade det som alla andra såg. men, men.. det gäller att strunta i dem och bara lira. domaren kan man aldrig påvera ändå. vi vann iallafall, alltid gött.
idag har jag tusen saker att göra. eller iallafall sju, vilket innebär att jag borde börja nu.
sedan skall jag cykla till skolan iklädd både regnjacka och regnbyxor, så att stina verkligen skulle skämmas för mig om hon såg mig. haha!

hejsvej leverpastej

how can you improve on perfection?

har haft en god myshelg och än är det inte slut. ikväll vankas det spel, lite black out, lite scategorier, fruktsallad med keso & brämhultsjuice. jaa, vad ska man säga. kul att träffa sina släktingar, är alldeles för sällan alla är samlade. men det blir så trevligt när det väl händer. hälften har åkt hem men den andra hälften är kvar, så än får jag inte sova i min egen säng. men vad gör man inte? :)

just nu finns det ett antal män som förpestar mitt liv. är ni bekanta med john locke, platon, carl popper, thomas kuhn, george berkley, aristoteles, immanuel kant, descartes och david hume så förstår ni kanske att alla dessa mäns åsikter och teorier är kluriga att hålla isär. någonting jag måste bemästra inom sisådär 64 timmar. alldeles för lite tid.

daniel, hoppas du läser dethär för mitt unika-besökare snitt har ökat. snart är jag en av modellbloggarna, jag lovar! det är nära nu. och du måste börja kämpa för att hänga med i toppen!

so long, luftballong

du är restskatten från fjol

jag är nog lite kär i björn gustafsson. han borde iallafall vinna melodifestivalen.


candy bar killer

när man har ganska långväga besök får man engagera sig och hitta på grejer. så idag har vi varit på världskulturmuseet, bland annat. där fanns som vanligt många fina utställningar, bland annan en som hette take action. mycket intressant om hur man kan påverka, förändra världen o.s.v. det jag gillade mest var snygga lådor med diverse saker i. som små tittskåp. på glaset stod det: break the glass when the revolution starts. en sån skulle jag vilja ha på min vägg!

sedan var vi på universeum, sen åt vi en massa, spelade tp & köpte 2½ kilo godis. vi åt upp nästan allt. äckligt gott ungefär.
pågrund av dessa trevliga gäster har jag dock glömt att plugga i helgen, inte bra alls med tanke på platon, kuhn & de andra gubbarna vars åsikter jag ska ha koll på på onsdag. inte heller med tanke på derivatan och dennes vänner som jag skall förstå mig på innan fredag.
men en fin helg har det vart. fastän vi förlorade på tp. men man kan inte alltid lyckas.
god natt.


image102

andy warhol

image101

kungälv är poppis

idag stog det i gp, på förstasidan till och med, att kungälv växer mest i väst.
i artikeln kunde man sedan läsa "kungälv populärast i väst" & att det är en "Gôr bra kommun!". det förvånar mig inte. jag har mest bara väntat på att fler än vi som bor här ska inse charmen, det fina och bra med denna lilla stad.
jag har bott i kungälv i nästan hela mitt liv, innan dess bodde jag i norge, men då jag inte minns ett dyft från den tiden kan jag inte direkt jämföra. dock vet jag att det är varmare i kungälv, och mer folk.
det som gör kungälv så himla bra, och som nämns i artikeln, är närheten till allt. havet, staden, naturen, affären. du kan leva ett helt liv i kungälv utan att någonsin behöva ta dig härifrån, för här finns allt. men vill du ta dig till någon annorlunda plats som har mer, eller iallafall annat, att erbjuda så är det lätt fixat.
även om jag kanske inte kommer att bo kvar i kungälv resten av mitt liv så är jag helt övertygad om att jag en dag komemr att återvända, gärna hundratio år gammal, och fascineras av denna stad.
bara inte kungälv blir överbefolkat nu och alla flyttar hit och det blir värsta nya göteborg och en massa wannabe skyskrapor och sånt. men nej, jag tror det är långt kvar till något sånt händer.
kungälv i mitt hjärta. kan inte tänka mig någon bättre plats att bo på just nu faktiskt.


jag har för mycket fritid

image99

waiting for next sunday
wish i could wish you were here
it's been a long, long time
and nothing appears to be clear

i used to think i was alone

jag har alltid varit nöjd med min telefonoperatör, telenor, men nu blir jag bara trött.
för det första har jag haft fruktansvärt dålig sändning den senaste tiden. fast det gör inte jättemcyket, tro det eller ej. det som däremot irriterar mig är att jag sedan klockan sju imorse fått 28, jag skojar inte, 28!!!! sms från telenor där det står att mitt innestående saldo är 23 kronor och 48 öre. ONÖDIGT. och JOBBIGT.
och lite ledsamt med tanke på att jag får sms ganska sällan, och därför hoppar till lite av glädje varje gång mobilen piper. känner mig ganska populär i de 8 sekunder som de tar attladda smset, och hinna inse att även det är från telenor.

okej. telenor. jag vet att ni gillar mig, och vill visa det genom att ge mig mycket uppmärksamhet. men nu räcker det!
jag känner mig lätt telefonterroriserad.

you never have no time

idag borde jag verkligen plugga. massor. har hur mycket som helst i min kalender. men det finns liksom så himla mycket roligare saker att göra. just nu är jag inne på att hitta ny musik och fina bilder. det hela får mig att önska att jag var lite mer kreativ. eller.. egentligen är jag nog ganska kreativ, har alltid en massa idéer och så. det är bara det att jag inte har tid för dem, även om jag struntar i att plugga. om jag hade tid skulle jag sy. jag gillar verkligen att sy. och så får man snygga kläder som man själv gillar och som ingen annan har.
däremot är jag kanske inte så bra på att sy. men det går. om inte annat kan man alltid sy om, mycket lättare.

jag är nog också inne på att berätta saker om mig själv på bloggen som inte alla vet. typ drömmar om san fransisco och kreativitet. och att jag gillar att sy. (men jag har aldrig tid)

idag stod det om hellsongs i göteborgs-posten. för ungefär ett och ett halvt år sedan såg jag dem när de uppträdde nåsonstanns. tror faktiskt det var på mimers hus till och med. iallafall. dom fick tre fyrar i gp och det är säkert rätt. jag tycker iallafall att det är sjukt spännande när man tar något och liksom gör det till sitt eget, oavsett vad det är. hellsongs tar hårdrocks-låtar och gör dem till vad de kallar för lounge-rock eller nåt sånt. iallafall håller jag med gp om att run to the hills är fantastisk (lyssna
här). och det är inte ofta jag håller med gp's recencenter.
jag brukar nämligen läsa recensionerna i gp nästan varje dag. ännu en grej ni inte visste? nej. det nog inte mycket man vet om folk egentligen.

jag tror jag är inne i ett stimm.
myspace är välbesökt just nu och jag hittar en massa godbitar.
nu ska jag spela piano. det gillar jag! känns lagom kreativt.

bedrom walls - the idiot
big star - thirteen
hellsongs - run to the hills

forever seems just fine

jag har en dröm som inte många vet om. jag vill åka till san fransisco. jag vet inte varför egentligen, men den staden fascinerar mig på något vis. och antingen så blir jag jättebesviken om jag väl komemr dit någon gång eller så stannar jag föralltid. eller något mellanting, vem vet. ingen jättekonstig dröm kanske, men ändå. nu är iallafall snart skolan slut och livet börjar på riktigt. det är då man får tid för såna drömmar. att åka till san fransisco. men först är planen att jobba. och sen åka till asien, en annan dröm. vietnam ska bli vår första anhalt. kanske kan vi ta en sväng till san fransisco på hemvägen?
jag hoppas bara att detta inte ska bli ännu en sån där tanke man får, och pratar om att genomföra, som bara rinner ut i sanden. för snart börjar livet och jag vill leva det för fullt.

och idag har varit en bra dag. och andrea fick mig att tro på mig själv. och man fick gratis godis från fazer på h&m. och allt bara gick min väg på något vis. ibland behöver man sådana dagar.

simone white - the beep beep song

rösträtt

för en gångs skulle i melodifestivalsammanhang lyckades svenska folket rösta rätt.
nåja, nästan iallafall. allas vår id-ola kunde mer än gärna bytts ut mot lasse lindh som igår lät som en finstämd blandning av kent och lars winenrbäck.
i övrigt var rongedal faktiskt bäst, även om det var löjligt likt mikas grace kelly både här och där och i hela refrängen, dessutom hade de snygga kostymer. sanna nielsen har aldrig varit my piece of cake, men visst är hon duktig, och jag kan inte beskriva lyckan jag kände när jag såg carolas blick efter att hon och hela svenska folket fått reda på att hon och andreas johnsons skirkiga framförande "bara" hade gått till andra chansen. glädje, glädje, mer glädje och så rätt.
kebabkillarna var väl sköna, men inte riktigt min grej. lite halvpinsamt. när vi ändå prata pinsamheter kan man ju nämna the nicole. listan kan göras lång på vad som var pinsamt med henne, hennes framträdande och allt annat som hade med hennes vodkalåt att göra. för det första kan man inte ha ett "the" framför sitt namn som artistnam,n. för det andra så framstod hon som den mest korkade språkbegåvningen som någonsin medverkat i svensk tv, för det tredje så kudne hon inte sjunga, och för det fjärde.. nej. det känns inte som att jag behöver fortsätta. sjunger man en låt av typen "i want vodka, shake that ass" så är det bara pinsamt. pinsamt. måste dock erkänna att när jag blundade och endast hennes ryska dansare sjöng och hon var tyst så lät det helt okej. men pinsamt är ändå ordet.
en fråga jag har är vad idolas säckpipeblåsare var till för? någon som vet? frågan är om ens idola himself vet..

oj. jag råkade visst glömma att nämna jimmy janson. det heter han ju egentligen inte men ni fattar vem jag menar. jaa.. att jag glömde bort honom säger väl allt. (efter att ha googlat inser jag att pojken i fråga heter alexander schöld.. och nåt med fame factory.. äsch.)

nej. melodifestivalens vinnare 2008 borde faktiskt bli björn gustavsson.

tack sverige! festa loss!


nitton

att fylla arton är ganska coolt. eller iallafall tyckte jag det när jag fyllde arton. man får göra massa nya saker och man bli myndig. wow!? inte för att jag direkt började bestämma mer över mig själv än när jag var sjutton och ett halvt, men känslan va ändå bra.
att fylla tjugo ser jag på något vis fram emot. då får man liksom allt. eller egentligen, man får gå på systemet. inte lika wow kanske men det är ju ändå lite märkligt att man får göra allt utom det när man fyller arton. men efter tjugo kan det gärna stå still i många år för min del. då finns det ju inte mycket kvar att se fram emot. inte rent "nya saker man får göra-mässigt" iallafall.
idag fyller jag nitton. det känns helt meningslöst. ja, det känns knappast alls. jag minns när man var sådär åtta, nio och varje år var ett enormt steg och en fantastisk upplevelse. skillnaden mellan nio och tio var helt enorm. det är ingen skillnad mellan att vara arton och nitton, inte som jag märkt hittills iallafall. nej, nitton är bara en mellanlandning på vägen till tjugo och det riktiga livet. för hur myndig man än är vid arton så är man inte vuxen då. och inte vid nitton heller för den delen. nej, det tar ett tag till. jag känner mig då inte vuxen iallafall.

idag har jag iallafall haft kalas för två släktingar, två vänner och tre andra familjefånar. vi har ätit gott, kollat på tv och färgat mitt hår. och emmie eller carro sa en smart grej.

jag är lycklig.

jag kan bara hålla med. livet är underbart.

sovande fötter

en grej som hänt är att jag fått en kommentar från en helt okänd människa. någon gång ska vara den första och jag är mäkta stolt.
en annan grej är att mitt immunförsvar än en gång misslyckats med sin huvuduppgift, att försvara mig. de måste skärpa till sig på den punkten, för det känns inte som att de lyckats så bra med sitt jobb på sista tiden. iallafall så tränade jag i ungefär tio minuter igår innan jag insåg att det inte skulle funka att springa med halsont. huruvida dessa tio minuter gjorde någon skillnad för min nuvarande sjukdomsbild låter jag dock vara osagt.
en tredje och sista grej är att jag hittat en ny myspace sida, tillhörandes ett fint band. lyssna på
thao with the get down stay down.

det var allt för mig just nu. nu ska jag dricka te och göra en första inbetalning till vår sommarresa. åh jag längtar efter sommaren!


happy holiday

äntligen är det sportlov och min lista över saker att göra har börjat växa.

○ försöka söka lite jobb
○ secondhand-shoppa alternativt vara sjukt ekonomisk och inte shoppa alls
○ fylla nitton år
○ plugga fiosofi och bli knäpp
○ pröva kungälvs nya sushiställe
○ sy in, sy om och laga tre par jeans
○ äta tårta
○ förhoppningsvis gå ut
○ träna lite innebandy och träna en massa mer på friskis & svettis
○ skriva ett reportage på femtusen tecken
○ se på film
○ fixa mitt rum och sätta upp lite tavlor på väggarna
○ dansa med stina
○ färga håret
○ äta en massa nötter och god frukt

och alla vet ju att denna typ av listor är till för att utökas, och slutligen ignoreras totalt. japp.

dagens låt får blir en fin bit med charlotte gainsbourgh som jag glömt namnet på. bra där.

i don't love christer

pinsamt är ordet. det finns inget emr att säga, någon slags kabaré/reklamjingle/sällskapsressan/-låt var först att gå vidare i melodifestivalen. ibland skäms jag å svenska folkets, eller iallafall de som röstar på melodifestivalbidrags, vägnar. nej fy.
inte för att startfältet var någon topp i övrigt helelr, men den enda bra låten gick liksom inte ens vidare till andra omröstninge. andra omröstningen, ja ni fattar.. melodifestivalen har spårat ur.
tänk när man var lite och det var en kväll om året, med ett antal timmars räkning av tittar & juryröster. med riktiga schlagerbidrag. nej, så sant som det var sagt. det var bättre förr.
och om christer tror att han kan vinna eurovision genom att fjäska och sjunga att han ääääälskar europa så har han fel. det här var nog värst någonsin.

you're the stars

jag har infört en lite fredagstradition som jag trivs utmärkt med. sushi.
för er som, precis som jag, älskar denna fina japanska specialité, behöver jag kanske inte förklara varför sushi är så bra. men för er som ännu inte förtrollats av dess rena smaker så tänkte jag nu försöka förklara tjusningen med sushi.
jag skall erkänna att jag i början av min karriär som sushiätare var mer än skeptisk. för mig betydde sushi rå fisk. och de som en gång kännt den riktigt obehagliga lukten som rå fisk ibland kan ha planerar inte direkt att äta det. men en dag blev jag tvungen. vi var bjudna på middag och det bjöds på just sushi. man kan ju inte tacka nej. dessutom var jag hungrig, så jag tänkte, äh, vad fan. ge det en chans. smart tänkt visade det sig. jag började med lite nybörjarsushi, utan fisk. i stort sett bara ris, avokado och gurka. några månader efter denna, helt okej, första sushi upplevelse åkte jag med några av mina mer rutinerade sushiätande vänner för att äta sushi på en sushibar. nu prövade jag för första gången de tyngre grejerna, med stora bitar av rå fisk. lax närmare bestämt.
efter denna gång var jag fast, och detta är tjusningen med sushi, enligt mig: det blir fortfarande bara godare och godare för varje gång. jag kan inte tröttna på sushi, och tillskillnad för min stora svaghet choklad så är sushi nyttigt.

mer sushi åt folket!

för övrigt känner jag på mig att det kommer att bli en alldeles strålande fredagkväll. vänner, musik & fest.
och imorgon får jag äntligen träffa mina små favoritsysslingar. bra start på mitt sista sportlov någonsin.


semla

idag är det fettisdagen och jag har verkligen varit fet. det började med att jag & caroline gjorde egna semlor. efter att vi ätit dem kom min kära syster hem emd semlor hon köpt till oss, och självklart hade vi inte hjärta (?) att tacka nej. gott var det iallafall.
sen har vi spelat innebandymatch och jag har aldrig blivit så bortfintad i hela mitt liv. men vann gjorde vi iallafal.


freaky friday

jag var uppe och hoppade alldeles för tidigt imorse, för att bege mig till skolan för en enda lektion. matte c närmare bestämt. på fredagar slutar jag tio över nio, ändå lyckades jag inte ta mig hem från mimers hus förrän efter halv ett. jag kan skylla på mycket, regnet bland annat. men egentligen handlade det mest om att jag inte hade en jävla aning vad jag skulle göra med min dag. visst är det skönt att sluta tidigt, men jag blir fruktansvärt rastlös. sitter bara och glor och väntar på att det ska bli eftermiddag så att resten av befolkningen i vårt avlånga land också ska bli lediga. de flesta iallafall.
alltså. cirka kvart i ett satte jag foten i hallen och sedan dess har jag nog inte gjort någonting vettigt alls.
jag satte ganska omgående på teven, men då jag var för lat för att byta kanal (med kanalväljaren som låg ungefär fem centmeter ifrån min hand) så satt jag och lyssnade på någon debatt på svt 24 mellan en katolsk präst och en muslimsk ledare om det moderna samhället  i sisådär 30 minuter. föga intressant. sedan åt jag en semla utan grädde. det var gott men lite torrt. än en gång berodde allt på att jag inte orkade. vispa grädde alltså. sedan dess har jag suttit framför denna dumburk och samtidigt kollat på halvtaskiga musikvideos på ztv.
om en stund skall jag göra det som lär bli det mest meningsfulla på hela denna onödiga dag. åka och köpa sushi. bara någon vill komma hem med en bil..
jag sitter även här och väntar på ett sms jag befarar att jag aldrig kommer få. och om de blir så, att jag aldrig får detta lilla sms, ja då vet jag inte vad jag tar mig till. inte idag, och inte imorgon heller. jag vet inte.

tänk vad mycket något litet kan betyda. tänk vad viktig en detalj kan vara i det stora hela.

trevlig helg mina vänner!